Programok hétvégére

2019. november 22-24.
Közeleg a tél... Már a Bazilikánál is nyit az adventi vásár, a Petőfi Irodalmi Múzeum első alkalommal rendez ünnepi könyvvásárt, az Országos Széchenyi Könyvtárban nyílt napot tartanak, a Füvészkert téli sétára hív, Óbudán pedig jótékonysági művészeti aukciót rendeznek.
Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár
Vörösmarty tér  
november 8.-december 29.  
www.facebook.com  
 
Budapest legnépszerűbb téli programja, a Vörösmarty téri karácsonyi vásár 2019-ben is tradícionális és újragondolt, design kézműves ajándékokkal, fantasztikus gasztronómiai kínálattal és változatos kulturális programokkal várja az érdeklődőket. Ingyenes! 
 
Adventi Ünnep a Bazilikánál 
Szent István tér 
november 22. – 2020. január 1. 
www.adventbazilika.hu 
 
A különleges vásári forgatag január 1-ig varázslatos karácsonyi hangulattal várja az érdeklődőket, 160 kiállítóval, 40 napon át, 200-nál is több programmal. 
 

Székely Nagyvásár 
Bálna 
november 22-24. 
www.facebook.com 
 
Őstermelők, kézművesek, prémium kategóriás termékek Székelyföldről. A vásárra a belépés ingyenes! 
 
Marie Claire Fashion Days 2019 
Millenáris 
november 22–24.  
www.marieclaire.hu/fashion-days-2019 
 
Magyar tervezők bemutatója, A KREA Design Iskola diákjainak bemutatója, ROSSMANN fashion show és még számos program.  
 

Első Ünnepi Könyvvásár 
Petőfi Irodalmi Múzeum  
november 22.-december 15.
www.pim.hu 
 
Több mint 500 könyvből válogathatnak a látogatók. A három hétig tartó vásáron megidézik a századforduló hangulatát, zenével, gyerekfoglalkozásokkal, zsákbamacskával, könyvbemutató beszélgetésekkel, karácsonyi könyvújdonságokkal is készülnek a szervezők.  Ingyenes!  
 
Nyitott könyv - Nyílt nap 
Országos Széchényi Könyvtár 
november 23., szombat 09:30 
www.oszk.hu  
 
Kvíz, mozi, raktártúra és látványdigitalizálás várja az érdeklődőket. Ingyenes! 
 

Téli séták a Füvészkertben 
Füvészkert  
november 23. szombat, 10h  
www.facebook.com 
 
A Füvészkertben mindig jó időt tölteni és az élmény csak fokozódik, ha szakszerű sétavezetőt is kapunk ehhez. Novemberben az Urban Jungle Budapest új növényorvosa, Zsolnai Balázs kalauzol minket körbe a szobanövények lakhelyéül szolgáló üvegházakban. Jegyár: 3700 Ft. 
 
IV. Művészek a Heti Betevőért kiállítás és jótékonysági aukció 
Godot Kortárs Művészeti Intézet 
november 23-30. 
www.facebook.com 
 
Kortárs műalkotással segítsük a köztünk élő rászoruló embereket! Negyedik alkalommal került megrendezésre a Művészek a Heti Betevőért jótékonysági aukció és kiállítás festők, fotográfusok, grafikusok közreműködésével. Több mint 80 alkotó ajánlotta fel a munkáját és az online licitből származó bevétel összegét, amely ezúttal is teljes egészében rászoruló emberek támogatására megy. 
 
Ünnepre fel! 
Barabás villa 
november 24. vasárnap, 15:00 
www.barabasvilla.hu 
 
Ünnepre hangolódás együtt – baráttal, barátnővel, családdal, bárkivel, akivel jólesik egy csésze forró ital mellett lámpást készíteni. Közös alkotás a környezettudatos gondolkodás jegyében. A szervezők által biztosított alapanyagokból minden résztvevő lámpást készíthet, melyet haza is vihet. Jegyár: 800 Ft.
 

Tudomány és/vagy metafizika? Dr. Rupert Sheldrake előadása 
Dürer Rendezvényház 
november 24. vasárnap, 16:00 
www.facebook.com 
 
A rendezvény célja, hogy hidat építsen a tudomány és a metafizika között. Ebben két olyan elismert szaktekintély fog segíteni, akik mindkét területen otthon vannak, és egész életművük ezt a hidat építi: dr. Rupert Sheldrake, a morfogenetikus mező elméletének atyja, a biokémia doktora, filozófus, történettudós, a Cambridge-i Egyetem biokémiai és sejtbioló­giai tanszékének egykori igazgatója, a Királyi Természet­tudományos Társaság kutatója, valamint Dr. Héjjas István mérnök, feltaláló, több tudományos egyesület tagja, számos tudományos cikk és szakkönyv szerzője, társszerzője.  
 
2019.11.20
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.