„Szeretem, hogy a filmünk igazi nőkről szól” - Elizabeth Banks

Elizabeth Banks sokáig egyike volt Hollywood legmegbízhatóbb karakterszínészeinek, de a Tökéletes hang franchise-zal sikeres producerré és rendezővé avanzsált. Most a Charlie angyalait vette kézbe, hogy a lányokat 2019 igényeihez igazítsa, és még szerepet is vállalt a filmben.

45 éves.

 

Leghíresebb karaktere Az éhezők viadala-filmek Effie-je.

 

A Charlie angyalai rendezőként a második nagyjátékfilmje.

Mennyire releváns ma a régi Charlie angyalai tévésorozat? 
 
Úgy hiszem, a Charlie angyalai volt az egyik első olyan sorozat a tévében, ami erős nőket mutatott, akik bátran szembe mertek szállni a férfiakkal. Ezek a nők kénytelenek voltak a férfiak világában helytállni, és meg kellett találniuk az utat ahhoz, hogy jól jöjjenek ki belőle. Korábban nem nagyon láthattunk példákat arra, hogy a tévében – legyen szó bármilyen zsánerről – nők rúgják szét a férfiak hátsóját. Ők tényleg kiálltak valamiért. 
 
Nehéz volt egy új, működőképes történetet kitalálni ennek a csapatnak? 
 
A történetünk azt mutatja be, hogy a lányok hogyan ismerik meg egymást és kovácsolódnak össze egy csapattá, hogyan lesznek belőlük Charlie legújabb angyalai. Elena Houghlin egy tudomány-geek, akinek eszébe sem jut, hogy a tudományos munkássága helyett nemzetközi bűnözők levadászásával foglalkozzon, de a másik két lánnyal együtt belekeveredik egy ügybe, ahonnan már nincs visszaút, és amit csak együttes erővel képesek megoldani. Ez a közös ügy kovácsolja őket egy csapattá. Megkedvelik egymást, és szeretik, hogy együtt dolgozhatnak. Az általam játszott Bozley-nak megadatik, hogy egy teljesen új Charlie angyalai csapatot hozzon létre velük. 
 
Bemutatnád az új angyalokat? 
 
A legjobb dolog az angyalokban, hogy változatosak, és mind különféle tulajdonságokkal járulnak hozzá ahhoz, hogy színes és működőképes legyen a csapat. Elena tudós, aki nagyon okos, hackerknek sem utolsó, és ha mérnöki tudásra van szükség, vagy valamit meg kell javítani, rá mindig lehet számítani. Jane a csapat fegyverspecialistája, aki a hadsereg kötelekében edződött. Ő az, aki a katonai fegyelmet viszi a csapatba. Sabina pedig a csapat vadóca. Olyan képességei vannak, hogy senki sem tudja, hol tanulhatta őket. Megsúgom: a börtönben. Imádja a késeit, sok közelharcban vesz részt, és ha szükség van rá, könnyen brutálissá tud válni. Ő a csapat nyers ereje.  
 
És Bosley? 
 
Bosley tulajdonképpen nem név, hanem rang a Townsend ügynökségnél, ha katonanyelvre akarom fordítani, akkor olyan, mintha hadnagy volna. A Townsend ügynökség feje maga Charlie, és neki dolgozik több különböző Bosley, akik egyenrangúak egymással, de mindegyikük különböző divíziókat vezet, és ők irányítják a nekik dolgozó angyalokat, akik a Townsend ügynökei. Hasonló elven működik, mint a CIA vagy más titkosszolgálatok. Én egy olyan Bosley-t játszom, akinek a felségterülete alapvetően New York, de most akkor hívnak akcióba, amikor egy másik Bosley-t megölnek.  
 
Elég impozáns névsort sikerült összehozni a filmhez… 
 
Fantasztikus volt ez a forgatás ennyi csodálatos színésszel. Bátran mondhatom, hogy mindegyikükbe beleszerettem. És nem csak a csajokba: hihetetlenül jó férfiszínészeink is voltak. Noah Centineo, Sam Claflin és Djimon Hounsou is csodás volt, és benne van Sir Patrick Stewart is, aki régi nagy kedvencem. Elképesztő színészgárdát hoztunk össze, és mint színész én is imádok együtt lógni ennyi tehetséges kollégával.  
 
Milyen élmény vár a nézőkre, akik beülnek a filmre? 
 
Jól fognak szórakozni, sokat nevethetnek, és van egy csomó nagy akciójelenetünk. Amikor rendezőként ott ültem a vágószobában, és raktam össze a filmet, még én magam is feszült voltam pár pillanatnál, annyira izgalmas volt az egész. Kívülről fújom az egészet, de amikor nézem, még mindig azt érzem, hogy „Úristen, most mi fog történni?” Szeretem, hogy a filmünk igazi nőkről szól, akik különleges dolgokat tesznek, mert különleges dolgokba keverednek. Rengeteg hihetetlen, hősies tetteket véghez vivő nő vesz körbe az életben, és ez a film is ilyen nőkről szól. Olyanokról, akik szeretik a többi nőt, bíznak bennük, és segítenek nekik abban, hogy sikeresek legyenek az életben. 
 
 
Tulu/InterCom
2019.11.25
|
(8 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:20
Csendes holtág
amerikai filmdráma, 2009
18:20
Csak egy nő
német életrajzi film, 2019
18:25
Szex és New York 2.
amerikai romantikus vígjáték, 2010
18:45
Már megint bérgyilkos a szomszédom
amerikai vígjáték, 2004
18:50
Mirai - Lány a jövőből
japán animációs film, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.