ArteKino - decemberben ismét az európai filmeké a főszerep!

Elindult az ArteKino Filmfesztivál (dec. 1-31.) negyedik kiadása Magyarországon is, 10 friss, új európai filmmel, amikre ingyesen lehet virtuális jegyet váltani egészen szilveszter éjszakájáig, vagy ameddig a készlet tart.
Minden filmre ötezer jegy áll rendelkezésre, ám érdemes sietni, mivel ez Európa összes országában kapható, így egyes slágerfilmekre könnyen elfogyhatnak a jegyek. Idén is lehet szavazni és virtuálisan kiosztani a fesztivál közönségdíját. 
 
Az ArteKino Filmfesztivál nemcsak azt bizonyítja, hogy tucatszámra készülnek jó filmek Európa-szerte, amikről még csak nem is hallottunk, hanem hogy jól is fel lehet használni uniós támogatásokat. Az idei kínálatból figyelmet érdemel többek közt a Selfie című alkotás, amely két dél-olasz tizenéves mobilján rögzített videókból tallózik és fedi fel a nápolyi fiatalok előtt tornyosuló kihívásokat. A Selfie az egyik nominált a Legjobb Európai Dokumentumfilm kategóriában az idei European Film Awards-on, amelynek díjkiosztója most szombaton lesz.
 
Az ArteKino Filmfesztivált korábban Scope100 projekt néven a magyarhangya inkubálta négy éven keresztül, több külföldi filmforgalmazóval együttműködve és számtalan közösségi vetítést és vitát indukálva. A Scope100 projekt győzteseként mutatta be a magyarhangya a Magam ura, a Madárkák, a Rég nem szerelem és a Nem vagyok boszorkány című filmeket. 
 
Az ArteKino Filmfesztivál ma 45 európai országból érhető el és 10 nyelvből lehet a filmekhez feliratot választani. Minden filmhez készült magyar felirat is, sőt rendezői nyilatkozatot, szinopszist és filmajánlót is mellékeltek a filmek mellé, hogy segítsenek a tájékozódásban. 
 
A filmek ingyenesen elérhetőek ezen a linken, egy gyors regisztrációt követően. 
 
2019.12.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
30
K
1
Sze
2
Cs
3
P
4
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.