A láthatatlan ember mentheti meg a Universal szörnyfilmes terveit

Cecilia (Elisabeth Moss) egy bántalmazó kapcsolatban tengődik egy tudóssal, nem találja a kiutat. Egy nap azonban elege lesz, és néhány barátja és rokona segítségével megszökik otthonról.
Utólag megdöbbenti a hír: távozása után az erőszakos exe öngyilkosságot követ el, ráadásul a hatalmas vagyonát mind ráhagyja. Ez itt azonban nem happy end: a nő azt kezdi érezni, hogy a volt férje a síron túlról is tovább kínozza őt, mivel olyan félelmetes események történnek vele, amikre nem talál racionális magyarázatot. Nemcsak az ő élete kerül veszélybe, hanem a szeretteié is. 
 
Amikor a Universal stúdió utoljára próbálta aktualizálni és újra feldolgozni a klasszikus szörnyfilmjeit, akkor a Tom Cruise főszereplésével készülő A múmia lett belőle. Ne kerteljünk: egy katasztrofális bukás, ami a stúdió univerzumépítési terveit is agyonvágta.  
 
Ezután kényszerből benyomták az újratervezés gombot, töröltek pár tervezett filmet, de azért nem teljesen engedték el a dolgot. Bevonták a modern horror koronázatlan királyát, Jason Blum producert, aki híres arról, hogy alacsony büdzséből készít nagy sikerfilmeket, hogy aktualizálja valamelyik régi remeket, Blum pedig a Fűrész és Insidious franchise felől érkező Leigh Whannell közreműködésével modernizálta A láthatatlan embert. 
 
A nők elleni bántalmazó kapcsolat tematikája sajnos nagyon is aktuális, és ebben a formában A láthatatlan ember már több mint horrorfilm: társadalomkritika. A főszerepre ráadásul megnyerték A szolgálólány meséje sztárját, Elisabeth Mosst is.  
 
(Hazai bemutató: 2020. február 27.) 
 
2019.12.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
30
K
1
Sze
2
Cs
3
P
4
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.