A láthatatlan ember mentheti meg a Universal szörnyfilmes terveit

Cecilia (Elisabeth Moss) egy bántalmazó kapcsolatban tengődik egy tudóssal, nem találja a kiutat. Egy nap azonban elege lesz, és néhány barátja és rokona segítségével megszökik otthonról.
Utólag megdöbbenti a hír: távozása után az erőszakos exe öngyilkosságot követ el, ráadásul a hatalmas vagyonát mind ráhagyja. Ez itt azonban nem happy end: a nő azt kezdi érezni, hogy a volt férje a síron túlról is tovább kínozza őt, mivel olyan félelmetes események történnek vele, amikre nem talál racionális magyarázatot. Nemcsak az ő élete kerül veszélybe, hanem a szeretteié is. 
 
Amikor a Universal stúdió utoljára próbálta aktualizálni és újra feldolgozni a klasszikus szörnyfilmjeit, akkor a Tom Cruise főszereplésével készülő A múmia lett belőle. Ne kerteljünk: egy katasztrofális bukás, ami a stúdió univerzumépítési terveit is agyonvágta.  
 
Ezután kényszerből benyomták az újratervezés gombot, töröltek pár tervezett filmet, de azért nem teljesen engedték el a dolgot. Bevonták a modern horror koronázatlan királyát, Jason Blum producert, aki híres arról, hogy alacsony büdzséből készít nagy sikerfilmeket, hogy aktualizálja valamelyik régi remeket, Blum pedig a Fűrész és Insidious franchise felől érkező Leigh Whannell közreműködésével modernizálta A láthatatlan embert. 
 
A nők elleni bántalmazó kapcsolat tematikája sajnos nagyon is aktuális, és ebben a formában A láthatatlan ember már több mint horrorfilm: társadalomkritika. A főszerepre ráadásul megnyerték A szolgálólány meséje sztárját, Elisabeth Mosst is.  
 
(Hazai bemutató: 2020. február 27.) 
 
2019.12.02
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
18:15
Mátrix - Újratöltve
amerikai sci-fi, 2003
18:15
A tökéletes apapótló
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:25
James Bond: A világ nem elég
angol-amerikai akciófilm, 1999
18:25
Időről időre
angol romantikus vígjáték, 2013
18:30
Penge
amerikai akciófilm, 1998
Ismét megnyitott szénné újítva a mozi a Mammutban. Csekkoljátok, és lehet értékítélni. #mozi #újmozi #mozikritika #mozinyitas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.