GSM – Generációk Saját Mobiljai

Budapest, Piarista Múzeum, 2019. november 28. - 2020. február 29.
Idén tavasszal volt huszonöt éve, hogy elindult Magyarországon a GSM mobilszolgáltatás. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az évforduló alkalmából izgalmas mobiltörténeti kiállítást rendezett Szegeden, amely most Budapestre érkezett.
A GSM – Generációk Saját Mobiljai címmel nyílt tárlatra négy fővárosi magángyűjtő és egy szegedi mobilgyűjtő több ezer darabos gyűjteményéből válogatták ki az elmúlt huszonöt évben piacra dobott legérdekesebb készülékeket. A népszerű modellek mellett számos ritka, „egzotikus” készülék, prototípus is helyet kapott a tárlaton, megtekinthető például egy olyan, táskányi méretű, analóg Motorola mobiltelefon is, amilyennel az első magyarországi mobilhívást indította el Bod Péter Ákos, akkori ipari és kereskedelmi miniszter 1990. október 15-én.
 

A látogatók több tucatnyi különleges formatervezésű telefonon keresztül kapnak izgalmas képet arról, hogyan jutottunk el a külső antennás, nyomógombos készülékektől napjaink teljes érintőképernyős okostelefonjaihoz, és hogy a dizájn mellett mekkora volumenű technikai fejlődésen ment keresztül a mobiltelefon-gyártás.
 
A kiállítás előzetes bejelentkezéssel látogatható (muzeum@piarista.hu).
 
2019.12.02
|
(20 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.