Kedvenc helyek

Cristina Branco (P)

[ jazz ]
Budapest, MOMkult, december 10. 20:00
Portugália szülöttei csak ideig-óráig vonhatják ki magukat a fado hatása alól – így járt Cristina Branco is, akit először a jazz és a bossa nova vonzott be. Majd a nagypapa révén eljutott Amália Rodrigues művészetéhez, és elkezdődött a fado új fejezete.
22 év színpad és 16 album áll a 46 éves díva háta mögött, aki hazájának emblematikus dalait új megközelítésben vezeti elő, hogy az egész világ csodájára járhasson a fadoirodalomnak. Az énekelt tengerészköltemények és tradicionális dallamok mellett persze saját, szofisztikált szerzeményeket is jegyez a művésznő, aki legszívesebben a Custódio Castelo nevű gitárossal áll színpadra. Jelenleg a Branco című, tavalyi albumával turnézik a hölgy, de 2020-ban új lemezre készül. Közben egy személyes történetekkel átszőtt, lúgosító szakácskönyvet is kiadott, RoadCook címmel. 
 

 
Jegyár: 6900-10 900 Ft 
 
MangaLiza
2019.12.02
|


Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.