Gyerekprogramok a héten

2020. január 9 - 15.
Régi kedvenc mesehősök, mint Kippkopp és Mazsola, valamint zenés foglalkozások is várják a kicsiket a héten. A Manófaktúra keretében hasznos holmik készülnek, míg Pestszentimrén a kódexek szemkápráztató világát idézik meg Szalai Katalin grafikus munkái.
Barabás Villa
www.barabasvilla.hu 
január 12-én 11h: 
villa.berek mesekuckó 
 
Ajánlott korosztály: 3-6. A Vincellérház gyerekbirodalommá alakul, a mesekuckó várja lakóit! Az elmesélt történet megnyugtat, tanít a világról, gazdagítja a képzelőerőt. A diavetítés mellett egy-egy interaktív mesével, játékkal várja a kicsiket Dömök Edina. Jegyár: 1500 Ft.  
 
Csili MK + Alsóállomás 
www.csili.hu 
január 12-én 11–13h: 
Mesematiné – Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp a hóban – bábelőadás 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A barátaim bajban vannak! Ha Te nem segítesz rajtuk, ők is könnyen úgy járhatnak, mint én! – kérlelte az átfázott madárka Kippkoppot. Kippkopp pedig nem gondolkodott sokat: felmarkolta a diókat, s elindult a téli hidegben, hogy segítsen az éhes madarakon. Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt. Jegyár: 1200 Ft.  
 
Erkel Színház 
www.opera.hu 
január 12-én 15h: 
Csengő-bongó délután 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. A Csengő-bongó egy játékos hangszerismertető sorozat óvodások és kisiskolások, csoportban vagy szülőkkel érkező gyerekek számára. Az előadásokon az érdeklődők közvetlen közelből ismerhetnek meg egy-egy hangszert és azok kisebb-nagyobb testvéreit. Az interaktív program karnyújtásnyira zajlik, és az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőttek számára is sok újdonságot mondhat a hangszerek világáról. Közreműködnek az Opera zenekari művészei. Jegyár: 1200 Ft.  
 
FSZEK Üllői úti Könyvtára
www.fszek.hu/ulloi 
január 10-én 17h: 
Manófaktúra – Hahó! – Hasznos holmik készítése 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. Hogy ne legyen porfogó, amit péntekenként itt alkotsz, idén csupa használható tárgyat gyárthatsz. Ingyenes!  
 
MÁV Szimfonikus Zenekar próbaterme 
www.mavzenekar.hu 
január 14-én 16.30: 
Búgócsiga családi koncert 
 
Ajánlott korosztály: 0-3. A programok szerkesztője és házigazdája Székely Edit zenepedagógus. A koncerten kamaramuzsikát hallhatnak a legkisebbek, és ölbeli játékokat tanulhatnak szüleikkel együtt. Jegyár: 1000 Ft., 3 év alatt ingyenes!  
 
MOMkult 
www.momkult.hu 
január 11-én 10h: 
A kiskakas gyémánt félkrajcárja 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Az előadás első részében bemutatásra kerül, hogy az egyes szereplőknek mely témák és hangszerek felelnek meg. Az előadás során a gyerekeknek lehetőségük nyílik, hogy a szövegen túl a zene nyelvén is követni tudják a történetet. A koncert második felében elhangzik La Fontaine szintén örökbecsű meséje, A béka és az ökör zenei feldolgozása is. Jegyár: 1500 Ft.  
 
Óbudai KK - Csillaghegyi KH 
www.kulturkozpont.hu 
január 11-én 10h: 
Mesés hétvégék – Babusgatós téli esték 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással. Ingyenes!  
 
Pestszentimrei Közösségi Ház 
www.pikhaz.hu 
január 15–29.: 
„Pergamen és tinta” – Szalai Katalin kódexíró-oklevélgrafikus kiállítása 
 
Ajánlott korosztály: 8+. Katalin – XXI. századi kódexíróként – vágott hegyű tollai, maga készítette ecsetjei között elgépiesedett komputervilágunkba visszahozza a manuális munka szépségét, humanitását, összekötve a régit és az újat. Ingyenes!  
 
Puskin 
www.puskinmozi.hu 
január 11-én 10h: 
Bálint Ágnes: Mazsola – zenés bábjáték 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg Fabuláék bábszínpadán. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják. Jegyár: 1600 Ft.  
 
 
2020.01.08
|


Sonic, a sündisznó

amerikai-kanadai-japán kalandfilm, 99 perc, 2020

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

kanadai animációs film, 66 perc, 2019

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.