A hegyek szigete

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (3)
A román kisrealista mesterek egyik legjobbikának, Corneliu Porumboiunak (Rendészet, nyelvészet) úgy fest, elege lett a hazai valóságból, és most valami másban akarta kipróbálni magát.
A hegyek szigete egy vérbeli film noir, melyben egy korrupt bűnszervezetbe keveredő rendőr próbálja magát kimosdatni az egyre csak emelkedő kakitengerből, és a nagy igyekezet közepette csak még mélyebbre ássa magát. Bár a film nem elégszik meg a műfaji sablonokkal, és érdekes új összetevőket (a helyszínként szolgáló sziget vagy az izgalmas füttynyelv) is használ a recepthez, sajnos érződik, hogy a rendező nem mozog otthonosan a terepen. A főhős Cristi túlságosan sótlan és passzív karakter ahhoz, hogy igazán megkedveljük őt, hiába játssza őt a románok legnagyobb sztárja, Vlad Ivanov, és bár a film rövid, mégis hosszúnak érződik. Azért, hogy valami jót is mondjunk: Catrinel Marlonnál tökéletesebb femme fatale-t elképzelni sem lehet.
 
Tulu
2020.02.20
|
La Gomera
francia-német-román-svéd krimivígjáték, 97 perc, 2019
Egy korrupt, a maffia besúgójaként dolgozó rendőrnek meg kell tanulnia egy titkos nyelvet, hogy továbbra is eredményesen tudja kiszolgálni megbízóit.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2020. február 27.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.