Sajnáljuk, nem találtuk otthon

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (4)
A gazdasági válság a keményen dolgozó kisember számára semmi mást nem hozott, mint szertefoszlott álmokat, derékba tört karriereket és élethosszig tartó kiszolgáltatottságot.
A talpig becsületes és szorgalmas Ricky egy csomagküldő szolgálatnál robotol, szociális gondozó felesége pedig sokak számára az egyetlen támaszt jelentve állandó rohanásban van. Miközben ők reggeltől estig hajtanak, lázadó kamaszfiuk egyik törvénytelenséget követi el a másik után. Nehéz időszakot kell átvészelnie a családnak, de a problémák közösen történő megoldására kevés az esély. A valós eseményeken alapuló történetet a brit rendező a tőle megszokott dokumentarista stílusban, tárgyilagosan és kendőzetlen őszinteséggel tárja a szemünk elé. Időskorukra magukra hagyott emberek, a belüket kidolgozó szülők távollétében elkallódó, tehetséges fiatalok, megannyi nehéz sors ebben a gyomorszorító, mélyen emberi moziban.
 
Hujber
2020.01.31
|
Sorry We Missed You
angol-belga-francia filmdráma, 101 perc, 2019
Ricky és családja pénzügyi gondokkal küzd a 2008-as válság óta. Hogy helyrehozza a dolgokat, befektet egy furgonba, amivel szállításokat vállal, de vállalkozóként az élet keményebb, mint gondolná.
Rendező:

Ken Loach

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2020. február 6.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.