Kedvenc helyek

Népzenészbál – Fonó zenekar, Fondor, Erdőfű, Dűvő, Bazseva, A Banda, Eszterlánc

[ folk ]
Budapest, Fonó Budai Zeneház, január 17. 20:00
2019. június 26. egy szomorú dátum lett a kárpát-medencei népzenék hívei számára: aznap hunyt el 59 évesen az Ökrös zenekar vezetője. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész zeneszerzőként dolgozott Pintér Béla társulatával is a Katona József Színházban.
Nem éppen vidám apropójú népzenei koncerttel indul 2020-ban a muzsikusok bálja: Ökrös Csaba emlékére fognak szólni a dalok, még az önfeledt mulatozást megelőzően. Fél éve hunyt el a nagyszerű prímás, akiben a táncházmozgalom egyik kulcsfiguráját, illetve a Zeneakadémia művésztanárát is tisztelhettük. A kalotaszegi hagyományok hiteles tolmácsolóját a Fonó Zenekar, a Fondor, az Erdőfű, a Dűvő, a Bazseva, A Banda és az Eszterlánc zenekarok idézik fel. Majd kezdetét veszi a muzsikus szakma bálja, ahol a táncházat az 1979 óta működő, salgótarjáni Dűvő csapata biztosítja. 
 
Jegyár: 1500 Ft 
 
Air
2020.01.13
|


Játék
Átfogó tárlat Farkas István az első világháború utáni magyar modernizmus egyik legeredetibb alkotójának műveiből.
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.