Egy előadás, amiben az ujjak a táncosok

Ha bárki feltenné nekünk a kérdést, hogy lehet-e valódi színházi élmény egy olyan előadás, amiben csak a szereplők kezei és ujjai látszanak, valószínűleg bennünk is felmerülne a kétség. A belga Kiss and Cry Collectif Cold Blood című, mini-díszletek közt előadott és élőben kivetített előadása azonban valóban lélegzetelállító.
A január végéig a londoni Barbican színházban látható előadást Michèle Anne De Mey táncos-koreográfus és Jaco Van Dormael filmrendező álmodták meg. Premierje 2015-ben volt, majd 2018-ban bemutatták az Edinburgh Fesztiválon és a párizsi Scalában is.
 

 
A nézők szeme előtt megelevenedő produkció egy különleges látványvilágban ötvözi a mozi, a tánc, a színház elemeit. Miközben a művészek ujjai David Bowie, Janis Joplin és Ravel zenéjére táncolnak az apró díszletek között, jelenetekké állnak össze a kivetített filmvásznon. A halálos kimenetelű események egy téli erdőben, egy klubban és egy meleg otthonban játszódnak, az előadás egyszerre mély, szellemes és melankolikus, és a néző el sem hiszi, hogy „puszta kézzel” ennyi érzelmet lehet megjeleníteni.  
2020.01.14
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.