Gyerekprogramok a héten

január 16 - 22.
Vidám, szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programot is ajánlunk a fagyos téli napokra. A koncertek, meseelőadások és egyéb benti foglalkozások mellett a szabadba is érdemes kimozdulni még ilyenkor, január közepén is!
Bálint Ház  
www.balinthaz.hu 
január 19-én 11h: 
Farkasházi Réka és a Tintanyúl 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A tánc és a zene öröme által a program különleges együttlétet biztosít a családok számára, melyen kortól függetlenül bárki részt vehet! Jegyár: 2500 Ft.  
 
Barabás Villa  
www.barabasvilla.hu 
január 19-én 11h: 
Danny és Béla mesekoncertje 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója. Az előadásban megszólaló hangszerek: szopránszaxofon, basszusklarinét, balafon, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, amerikai házi készítésű gitárok (diddley bow, szivaros doboz gitár), magyar népi hangszerek (kecskeduda, brácsa, hegedű, ütőgardon); nem-hangszer hangszerek: kutyajátékok, sípok. Jegyár: 800-1200 Ft.  
 
Bethlen Téri Színház  
www.bethlenszinhaz.hu 
január 19-én 10h: 
Autósmese – Toda, Berci és a csodamerci 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Az előadás után kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket a színház kávézójában. Jegyár: 1600 Ft.  
 
FSZEK Üllői úti Könyvtára 
www.fszek.hu/ulloi 
január 17-én 17h: 
Manófaktúra – Hahó! – Hasznos holmikat készítünk 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. Hogy ne legyen porfogó, amit péntekenként nálunk alkotsz, idén csupa használható tárgyat készítünk. Ingyenes!  
 
Hiúz Ház - Királyrét 
www.dunaipoly.hu 
január 18-án 11h, 14h: 
Családi nap Királyréten – Boszorkánykonyha 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Ehető-, gyógy- és festőnövények. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Bejelentkezés szükséges, legkésőbb az előző nap délután 15 óráig a kiralyret@dinpi.hu címen vagy a +36-27/585-625 számon (munkaidőben). Jegyár: 5000 Ft/család.  
 
Kiscelli Múzeum 
www.kiscellimuzeum.hu 
január 19-én 15h: 
Vasárnapi Barangoló: A lakatosmester cégére 
 
Ajánlott korosztály: 7-14. A Kiscelli Múzeum 2020-ban Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességgel családi foglalkozást indít, hogy a műtárgyak segítségével egy képzeletbeli világba utazzunk, ahol egyszerre játszunk, tanulunk és alkotunk. A foglalkozáson való részvétel regisztrációhoz kötött. Bevezető jegyár: 2400 Ft, kísérőjegy 1600 Ft.  
 
Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu 
január 18-án 16h: 
Hangszersimogató 
 
Ajánlott korosztály: 0+. Bársony Bálint és zenekarának interaktív foglalkozása és minikoncertje. Jegyár: 600-1000 Ft., 1 év alatt ingyenes!
 
január 19-én 16h: 
Kucok – Játssz velünk mesét! 
 
Ajánlott korosztály: 3-7. Interaktív meseszínház a Tünet együttes tagjainak közreműködésével. Jegyár: 1200-1500 Ft.  
 
Magyar Nemzeti Galéria 
www.mng.hu 
január 18-án 11.00–12.30: 
Varázsszőnyeg 
 
Ajánlott korosztály: 6-12. Szállj fel varázsszőnyegünkre és kalandozz velünk a múzeumban, ahol mindig valami újat fedezhetsz fel. Egy játékos családi programra hívunk, ahol szülők és gyerekek együtt alkothatnak is a kiállítótérben. A foglalkozás magában a kiállítótérben zajlik, így közvetlenül a művek nyújtanak inspirációt.  
 
január 22-én 15h: 
Palota-Paletta – Kreatív szakkör gyerekeknek 
 
Ajánlott korosztály: 8-12. A festmények és szobrok birodalmában kalandozva a gyerekek megismerkedhetnek a múzeum sokszínű gyűjteményével, majd maguk is művésszé válva alkothatnak. Regisztráció szükséges: anita.kuzma@szepmuveszeti.hu címen. Jegyár: 900 Ft.  
 
Marczibányi Téri MK 
www.marczi.hu 
január 18-án 11h: 
Alma együttes családi koncertje 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Jegyár: 1900-2300 Ft.  
 
Mesemúzeum 
www.mesemuzeum.hu 
január 18-án 11h: 
Olvastad? – Ő írta! 
 
Ajánlott korosztály: 6-12.Vendégünk: Varró Dani. Jegyár: 400-600 Ft.  
 
Óbudai KK - Békásmegyeri KH 
www.kulturkozpont.hu 
január 19-én 10.30: 
Picur színházi előadások – Mackókaland 
 
Ajánlott korosztály: 0-3. Jó, ha van egy medvéd, az legalább megvéd. Jeges macik és barna macik kalandjai sok-sok verssel, mondókával kicsiknek és még kisebbeknek. Jegyár: 1000 Ft.  
 
Picur színházi előadások – Mackókaland
Picur színházi előadások – Mackókaland
Óbudai KK - Civil Ház 

www.kulturkozpont.hu 
január 16-án 10h: 
Mimó és Csipek – Energiafogócska Cserke rókával 
 
Ajánlott korosztály: 3-7. Ezen a napon megtudhatjuk, hogy Cserkének, a rókának, milyen meglepő fortélyai vannak a fenntarthatóságról, és milyen ötletek tud mutatni az energia kinyerésére. A gyerekek Ficak kutyussal és a többi mesehőssel is találkozhatnak majd. Ingyenes! 
 
január 22-én 15h: 
Játszani jó! – Állatok, szörnyecskék 
 
Ajánlott korosztály: 7+. Matuz Edit régész, múzeumpedagógus a foglalkozás első részében tart egy vetítettképes előadást, ötleteket ad gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, tanároknak. Ezt követően kézműves-foglalkozás keretében elkészíthető egy játék, amit természetesen haza is lehet vinni. Ingyenes!  
 
Puskin 
www.kucko.puskinmozi.hu
január 19-én 10h: 
Fabula Bábszínház: Erdei történet 
 
Ajánlott korosztály: 1+. A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának zenélő szerkezetét. Jegyár: 1600 Ft.  
 
Szemlő-hegyi-barlang 
www.dunaipoly.hu 
január 17-én 15.30: 
Különleges Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban 
 
Ajánlott korosztály: 5+. A csoportok a kb. 1 órás időtartamú program keretében izgalmas túrát tesznek a barlang kiépített szakaszán, ahol közvetlenül interaktív formában kerülnek bemutatásra a barlangban lejátszódott folyamatok, és azok eredményei. Jegyár: 1700-2200 Ft.  
 
 
2020.01.15
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.