Kedvenc helyek

Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

A környezetvédelem terén „elkötelezett” fesztiválnak járó elismerést kapta meg a Sziget a „Greener Festival Awards” díjkiosztóján, a hollandiai Groningenben, ahol olyan fesztiválokat díjazott az Európai Fesztiválszövetség, amelyek az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a zöld tevékenységekre.
Tizenöt ország fenntarthatóságra törekvő fesztiváljai kaptak idén díjat Hollandiában, amelyek igyekeznek minél kisebb környezetterheléssel működni a fesztiválszervezéssel kapcsolatos kulcsterületeken, különös tekintettel a hatékony vízhasználatra, az alacsony széndioxid-kibocsátásra, a hulladék-kibocsátás csökkentésére, az energiahatékonyságra, a fellépőkkel kapcsolatos igények minél fenntarthatóbb kiszolgálására, illetve ennek kommunikálására. Fontos szempont volt továbbá, hogy a vendéglátóhelyek minél inkább a lokális, fai trade piacra támaszkodjanak.
 
A jelöltek egy szigorú auditálási folyamaton mentek át, melynek keretén belül nemcsak a fesztivál ideje alatti, hanem az utána lezajló munkálatokat is vizsgálták. „Ez a pozitív elismerés csak még inkább arra sarkallja a szervezőket, hogy folytassák a megkezdett munkát, így már le is fektették az alapjait egy hosszabb távú környezetvédelmi intézkedéssorozatnak” – mondta el a díjátadó után Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.
2020.01.21
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.