Így készült a Sonic, a sündisznó

Egyike minden idők leghíresebb videojátékos karaktereinek, így kész csoda, hogy mostanáig kellett várnunk arra, hogy a mozivásznon lássuk viszont. Az odáig vezető út hosszú volt és göröngyös.
10. A Sega videojátéka, a Sonic régóta értékes portékának számít a filmstúdiók számára, de egy darabig az animációs megvalósítással akadt gond, aztán pedig a stúdiók adták kézről kézre a projektet. Sokáig úgy volt, hogy a Sony készítheti el a mozifilmet belőle, végül azonban a Paramount lett a befutó. 
 
9. A film producere, Neal Moritz leginkább a Halálos iramban franchise-ról ismert, így talán nem csoda, hogy a Sonic, a sündisznóban is az akció dominál majd, bár az első forgatókönyv-változatok még a humort helyezték előtérbe.  
 
8. A produkciós csapat számára a Ted című vígjáték főhőse jelentette a referenciát: az volt a szándékuk, hogy Sonic pont olyan természetesnek tűnjön az élőszereplős környezetben, mint amilyennek Ted is tűnt Mark Wahlberg és Mila Kunis mellett. 
 
7. Mivel Sonic itt a valódi, emberi világgal lép kapcsolatba, komplexebb személyiséget kellett neki kidolgozni a játékokban látottnál. Leginkább egy kamasz fiúra emlékeztet, aki kissé magányos, mert bujkálnia kell, és természetesen rengeteg popkultúrát fogyaszt. A kedvenc képregényhőse Flash, a kedvenc filmje pedig a Féktelenül
 
6. Sonic szinkronizálására számos nagy nevet meghallgattak, többek között Tom Hollandot, Chris Prattet, Bill Hadert és Paul Ruddot is, de senki sem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint a szerepet a munkálatok során beugróként alakító Ben Schwartz.  
 
5. Schwartz a szerepre igazi method actor-ként készült: annyit sonicozott a Sega gépén, amennyit csak bírt. 
 
4. Amikor Jim Carrey elvállalta Sonic nagy ellenfele, Dr. Robotnik szerepét, azzal a szándékkal tette, hogy egy olyan teljesen őrült alakítást tegyen le az asztalra, mint amilyenekkel a pályája elején megismerhettük őt az Ace Ventura, A Maszk vagy a Dumb és Dumber filmekben. 
 
3. Amikor kijött az első plakát, majd megjelent az első trailer, nemcsak a rajongók hada akadt ki Sonic láttán, hanem a figura alkotójának is csalódást okozott. Az internet felrobbant a dühtől, hogy így elrontották a figurát, a stúdió és a rendező pedig gyorsan meghátrált. Bejelentették, hogy elhalasztják a premiert, Sonic figuráját pedig újratervezik a visszajelzéseket is figyelembe véve. 
 
2. Jim Carrey ezzel a visszavonulással nem igazán volt elégedett, és ennek hangot is adott: szerinte nem szerencsés, ha művészek ennyire ki akarják szolgálni a rajongói elvárásokat. 
 
1. Végül maga az újratervezés nagyjából ötmillió dollárjába került a Paramount stúdiónak, és a film tervezett premierjét is át kellett pakolni 2019-ről 2020 elejére. 
 
 
2020.02.10
|
(17 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.