Polgári sikk

Debrecen, Déri Múzeum, február 12. - május 3.
A Déri Múzeum iparművészeti gyűjteményének raktárából előbukkanó – még soha nem vagy csak évtizedekkel korábban bemutatott – kincsek egyszerre nyújtanak szórakoztató és elgondolkodtató élményt a látogatóknak.
A kultúr- és divattörténeti kiállítás a polgárosodó Debrecen elegáns női ruháit és kiegészítőit mutatja be, a tárlatot végigjárva a városi divat változásait a kiegyezéstől a Nagy Háború kitöréséig követhetjük nyomon. Mindemellett a kiállítás rendhagyó katalógusa egyfajta divatlapként ad betekintést a tárlat létrejöttének kulisszái mögé.
 
2020.02.17
|
(6 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.