Bach Mindenkinek Fesztivál

Országszerte, március 16 - 22.
2020. március 16-22. között immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésének évfordulója alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Több száz koncert, több mint száz településen szerte a Kárpát-medencében.
A zeneművészet magasan jegyzett szólistái, zenekarai és kórusai koncerttermekben, templomokban, kórházakban és szabadtéri helyszíneken egyaránt fellépnek, hasonlóképpen szerepet vállalnak templomi kórusok, zeneoktatási intézmények hallgatói és további művészek, összesen több mint 100 településen, határon innen és túl. 
 
Számos Kossuth- és Liszt-díjas művész és a kiemelkedő tudású zenekarok jóvoltából idén is nagyszerű élményekben részesülhettünk. Fellép többek közt a Debreceni Kodály Filharmónia, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Nemzeti Filharmonikusok, Bubnó Tamás karnagy, Demeniv Mihály harmonikaművész, Faragó Laura énekművész, Gryllus Dániel előadóművész, Hegedűs Endre zongoraművész, Krizsán Edith sakknagymester, Lakatos György fagottművész, Németh Pál fuvolaművész, Oberfrank Péter karmester, Virágh András Gábor orgonaművész és a sorból természetesen nem hiányozhat Kovács Zalán László tubaművész, a Bach Mindenkinek Fesztivál igazgatója. A koncertek műsorvezetője Becze Szilvia, a Bartók Rádió kiemelt szerkesztő-műsorvezetője, aki egyben a fesztivál arca, valamint a Kultikonból és a Virtuózokból egyaránt jól ismert Koltay Anna.  
Az ingyenes programok mellett a rendezvény szervezői a jótékonyságnak is fontos szerepet szánnak: a résztvevő közönségnek lehetősége lesz, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítványt támogassa, a Magyar Kórházszövetséggel kötött megállapodás alapján pedig a gyógyulásra váróknak számos egészségügyi intézményben rendeznek majd minikoncerteket. Végül, de nem utolsósorban a fesztivál eseményei között megtalálhatók lesznek gyermek- és családi programok, számos templomi koncert, valamint összművészeti előadások is. A határainkon túli fiatalok mesterkurzuson vehetnek részt, emellett 2020-ban versenyen is bemutathatják tudásukat és a bachi muzsikához való kapcsolódásukat. 
2020.02.24
|
(7 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.