Hazaúttalan

Budapest, Budapest Galéria, január 30. - március 15.
A Hazaúttalan című csoportos kiállítás az otthontalanság és az átmenetiség jelenségeivel foglalkozik, az otthon elhagyásának kényszere és a visszatérés vágya közötti senkiföldjével, ahol rengetegen kényszerülnek lakni.
A biztosnak vélt háttér elvesztése, vagy a biztonság soha meg nem élése szerteágazó hátterű, de alapvető tapasztalat sokak számára, olyan, az életet meghatározó mély nyom, ami többeket születésük óta kísér. Neogrády-Kiss Barnabás fényképeinek szereplői gyerekként tapasztalják meg a családi környezet elvesztését, de az otthontalanság félelmét sűríti magába a szintén fotóművész Fátyol Viola Süllyedő háza is. Iulia Toma textiljein a kényszerű migráció fénytörésébe kerül a textilek hordozta otthonosság, az anyagok személyessége, Aslan Goisum Következmény nélküli emberek című filmjének kiindulópontja pedig a trauma elbeszélhetetlensége és a feltárására való felszólítás feszültsége.
 
2020.02.24
|
(30 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.