Placido Domingo: „Teljes mértékben felelősséget vállalok a tetteimért”

Közel hat hónappal azután, hogy az Amerikai Musical Színészek Céhe elkezdte vizsgálatát a Placido Domingo ellen felhozott szexuális zaklatási vádak kapcsán, a szervezet nyilvánosságra hozta, az operalegenda valóban helytelenül viselkedett.
A vizsgálatot az robbantotta ki, hogy az Associated Press 2019 augusztusában megjelentetett egy riportot, amiben több mint húsz nő vádolta meg Domingót nem kívánatos szexuális közeledéssel. Egyikük, Angela Turner Wilson elmesélte, hogy Domingo Jules Massenet Le Cidjének egyik előadása előtt, sminkelés közben bement az öltözőjébe és megszorongatta a melleit. „Majd ki kellett állnom a színpadra és eljátszanom, hogy szerelmes vagyok belé” – tette hozzá. 
 
Domingo akkor tagadta a vádakat, a Rolling Stone magazin mostani megkeresésére kiadott nyilatkozatában viszont bocsánatot kér a nőktől. „Az elmúlt hónapokban volt időm gondolkodni az ellenem felhozott vádakon. Nagyra becsülöm, hogy ezek a nők végül el merték mondani, ami velük történt, és azt szeretném, ha tudnák, hogy sajnálom a fájdalmat, amit okoztam nekik. Teljes mértékben felelősséget vállalok a tetteimért… Megértem, hogy néhányan nem merték magukat őszintén kifejezni, attól való félelmükben, hogy az esetleg negatívan befolyásolná karrierjüket. Bár sosem volt ez a célom, soha senkinek nem lenne szabad így éreznie. Elkötelezett vagyok, hogy pozitív változást hozzunk az operában, hogy soha többé senkinek ne kelljen átélnie hasonló élményt” – nyilatkozta Domingo a Rolling Stone-nak, aki tavaly ősszel lemondta szerepléseit a New York-i Metropolitan Operában, ahol több mint ötven éve lép fel.  
 
(Rolling Stone) 
2020.02.26
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.