Idén végre megnyit a szuperlátványos Los Angeles-i filmmúzeum

December 14-én nyit az eredetileg 2017-re, majd 2019-re tervezett – de már több mint kilencven éve áhított – és legalább 388 millió dollárba kerülő Academy Museum of Motion Pictures Los Angelesben.
A filmmúzeum megnyitója 2017 óta húzódik, építési költségei azóta 250 millió dollárról legalább 388 millió dollárra ugrottak, de úgy tűnik, sikeres volt a Robert A. Iger (a Disney nemrég lemondott vezérigazgatója) által felügyelt jótékonysági kampány, ami elérte a célul kitűzött összeg 95%-át, így végre megnyithat a Los Angeles-i Wilshire Boulevardon épülő múzeum, ami egy korábbi épület renoválása és egy új, üveggömbszerű látványos építmény fúziójából született meg.  
 
„Az Akadémia alapítói több mint kilencven évvel ezelőtt megálmodtak egy filmes múzeumot, ami végre beteljesülhet” – mondta el a múzeum sajtótájékoztatóján Bill Kramer, az intézmény januárban kinevezett igazgatója. „Egy olyan múzeumot építünk, ami a mozi és a mozgóképekhez kapcsolódó történetek széles skáláját mutatja be” – tette hozzá Kramer a Renzo Piano által tervezett épület lobbijában. Az épület két szintjén állandó kiállítást rendeznek be, az időszaki kiállítások, melyek közül az első Hayao Miyazaki japán animátor és rendező tárlata lesz, a negyedik emeleten kapnak majd helyet. 
 
(Art Newspaper) 
2020.02.28
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.