Ezüstcsillanás évad a Pannon Filharmonikusokkal

A koronavírus miatt elhallgató zenekar nyáron szabadtéri koncerteken lesz hallható, ősztől pedig a hagyományos bérletes sorozatain várja a közönségét.
A Pannon Filharmonikusok új, Ezüst csillanás elnevezésű évadának programján is érződik a zenekart vezető két karmester, Bogányi Tibor és Gilbert Varga személyisége: az ismert művek mellett több különlegességgel, keveset játszott szerzőkkel jelentkezik az évad.
 
Az évad műsorában megtaláljuk a Beethoven év tiszteletére a nagyszerű zeneszerző versenyműveit, de Richard Strauss rendkívül grandiózus Alpesi szimfóniáját, az Oscar-díjat elnyert filmzeneként bemutatkozó Corigliano Vörös hegedűversenyt, és a legkiválóbb Bartók-, Chopin-, Brahms-, zongoraversenyeket.
 
A hangversenyek humorral és hősiességgel telített műsorai között felfedezhetjük a karmesterek személyes kötődéseit is: Gilbert Varga koncertjén az ideálissá tisztult zenéket Haydn, Bartók és Schubert szerzeményeiben, Bogányi Tibor Bruckner-sorozatának következő állomását, a zenekar egykori művészeti vezetőjének,  a brit Howard Williamsnek pedig a brexit felett érzett szomorúságát kifejező Benjamin Britten misét. Az évad egyházzenei sorozatában Mozart Requiemje és c-moll miséje is hallható lesz. 
2020.03.04
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.