Fényrétegek – Bullás József kiállítása

Budapest, Ybl Budai Kreatív Ház, 2020. július 28. - augusztus 30.
A tárlat Bullás József, Munkácsy-díjas festőművész életművének különleges válogatása: a művész által egyedi nézőpont alapján kiválasztott alkotásokat mutatja be.
A kiállított művek több évtizedes pályát reprezentálnak és folyamatában szemléltetik, hogy a művész különböző alkotói korszakaiban milyen szerepet játszott a fény érzékeltetése absztrakt festészetében.   
Bullás József munkásságára jellemző a különböző történelmi, népi vagy populáris kultúrák motívumai közti összefüggések keresése és átalakítása. Festményei mintázatokat jelenítenek meg, amelyek sokszor a térben végtelenül kiterjeszthetők, vagy egy-egy gesztussal kiegészítve kompozíciót alkotnak, de rétegzettségükben mindig szerepet játszott a világosabb tónusokkal a fény, a színintenzitással a sugárzás hatásának az elérése. 
 
A művész pályáján a mai napig egymásból következő módszereket, technikákat követ, festészete folyamatosan megújul, mintha ugyanazt az érdeklődését más és más nézőpontból mutatná meg. Számos ösztöndíjat elnyert, sokfelé dolgozott és kiállított a világban, egy évig élvezte a Victor Vasarely Alapítvány támogatását Párizsban, de volt Görögországban, Rómában és Frankfurtban is. 
 
Bullás festészete konzekvens, jól átgondolt életmű, amelyre leginkább a kísérletező szellemiség jellemző. A folyamatos útkeresés ellenére képei mégis rendelkeznek egy jól felismerhető, egyéni karakterrel. 
 
2020.07.23
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.