Kedvenc helyek

Taxi 2 (filmzenelemez)

olvasói
4/10 (5)
(Delabel/EMI)

A Taxi című francia kasszasiker igen erős filmzenelemezzel is rendelkezett, hála az IAM nevű kiváló marseille-i hiphopkollektívának. Noha a film folytatása Marseille-ből Párizsba mozdítja a történetet, a filmzene most is az IAM-tagok bábáskodása mellett született, ám ezúttal az ifjú pártfogoltjaikból álló One Shot alkalmi projekt jegyzi a számokat.


Az amerikai után a francia hiphopszíntér a legaktívabb, legéletképesebb, még a frankofón területeken kívülre is kiválóan exportálható, gondoljunk csak MC Solaar vagy az Alliance Ethnik nemzetközi sikereire. Franciaországon belül pedig Marseille a legaktívabb hiphopgóc, s ebben kulcsszerepe van az IAM együttes évtizedes munkásságának. Az IAM kulcsfigurái, Akhenaton vagy Shurik'N ott vannak a Taxi 2 betétdalainak egy része mögött is, maguk az előadók azonban fiatal rapperek, énekesek és egy énekesnő (név szerint Faf Larage, Tairo, Nuttea, Disiz La Peste, Vasquez Lusi és a gyönyörű hangú Jalane - ők együtt a One Shot). Mint sejthető, nemcsak rapet, de éneket is bőven hallhatunk a 70 percben 16 számot felsorakoztató albumon, sőt egy jó adag raggát is, miközben az alapok a francia hiphoptól megszokott dicséretes zeneiséget hozzák. Kommersz szuperprodukcióhoz csinálták vagy sem - nívós, erős anyag. Jó beavatás azoknak is, akik még nem hallottak francia rapet (aztán ha a beavatás megtörtént, gyorsan szerezzék be MC Solaar teljes életművét).

8/10


www.hostile.fm
Déri Zsolt
2001.04.17
|


Játék
A pekingi táncos előadás három jó barátról szól, és megismerteti a nézőket a hagyományos kínai operával.
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.