Kedvenc helyek

Daft Punk: Aerodynamic

olvasói
(0)
(Daft Life/Virgin/EMI)

A Discovery című zseniális új Daft Punk-album második kislemezdalában - a One More Time-mal ellentétben - nincs ének, de egyéb izgalom annál több.


Harangozás nyit, majd egy jó kis funkos téma, aztán 1 percnél az hirtelen leáll és egy modulált metálgitárszóló jön! Ritmusalap nélkül! Bő fél percig! Aztán visszakúszik alá a funkos alap, aztán 2'20-nál vége: harangkondulás, csak valami elektromos szél fúj. De mégsincs vége: 2'30-tól egy új tétel következik, a gitártéma billentyűkre finomítva jön vissza, először ritmusalap nélkül, majd 2'50-től elektrós alátét kerül elő, aztán 3'25-nél ismét harang, meg szél, és tényleg vége.

Azaz csak hinnénk, mert a maxin ott a folytatás: az Aerodynamite című bónuszdal pontosan ugyanazzal a billentyűs témával kezd, ami aztán lelassul, lefullad, és fél perctől beindul a régi jó Daft Punk-féle funk-diszkó-house és megy még bő hét percig. Na, ott tényleg vége.

9/10


www.daftclub.com

Déri Zsolt
2001.04.24
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.