Meseautó (2000)

olvasói
(0)
Évtizedeken és politikai rendszereken átívelő remake az álruhás, ám dúsgazdag vezérigazgató és a szegény, ám szépséges titkárlány szerelméről. Most még több lóerővel és még észvesztőbb száguldásokkal!Törzs Jenő helyett Stohl András, Perczel Zita helyett Ónodi Eszter, Kabos helyett Bajor, Herczeg helyett Kern? Gombaszögi Ella helyett Molnár Piroska? Azt hiszem, ezekkel a színészekkel bele lehetett vágni a legendás, 1934-ben készült Meseautó újrafilmesítésébe. A rendező, Kabay Barna önbizalmát csak növelhette a Hyppolit tavalyi sikere, hisz kiderült, hogy a nézőket érdekli a régi magyar filmsikerek modernizált változata.Szűcs János egy hatalmas bevásárlóközpont vezérigazgatója. Nagybátyjától - aki egy menő autószalon tulajdonosa - gyönyörű autót kap ajándékba. Első útján azonban kis híján elüti Kovács Verát, aki egy görkoris futárszolgálat oszlopos tagja, s ugyanott dolgozik, ahol Szűcs. De nem sokáig, mert sorozatos késései miatt Halmos (aki nagyon szeret udvarolgatni a vezér titkárnőjének, a termetes Annácskának), a főnöke bepanaszolja, s Szűcs látatlanban kirúgja.Szűcs a már említett kis balesetnél első látásra fülig szerelmes lesz a valóban csodaszép Verába, s úgy intézi, hogy a lány mit sem sejtő szülei egy hónapra egy gyönyörű BMW-t nyerjenek Verának, méghozzá sofőrrel együtt. A vezér úgy gondolja ugyanis, hogy ha gépkocsivezetőnek adja ki magát, könnyebb lesz becserkésznie a leányzót. Persze nem mindennapi bonyodalmak származnak ebből, hiszen gyorsan terjednek a pletykák, melyeket - a folyamatosan kémkedő Halmos információinak felhasználásával - Annácska indít kacskaringós útjukra.Kellemes szórakozást nyújt a Meseautó. Igaz, az első húsz perc egy kicsit csikorog, de aztán szerencsére gyorsul a tempó, s a film ezután önfeledt szórakozást nyújt annak köszönhetően, hogy az alkotók a régi jó poénokat meghagyták, és gyártottak néhány újat is. A szülőket alakító Bezerédi-Pogány páros igen mókás, Bajor néha Kabost utánozza egy az egyben, Kern pedig most is profi.

Kevin Bierstubner
2000.12.13
|
magyar romantikus vígjáték, 90 perc, 2000
Évtizedeken és politikai rendszereken átívelő remake az álruhás, ám dúsgazdag vezérigazgató és a szegény, ám szépséges titkárlány szerelméről. Most még több lóerővel és még észvesztőbb száguldásokkal!
Rendező:

Kabay Barna

Színész:

Kern András
(Péterfi Tamás)

Bajor Imre
(Halmos Aladár)

Ónodi Eszter
(Kovács Vera)

Stohl András
(Szűcs János)

Bezerédi Zoltán
(Kovács Antal)

Pogány Judit
(Kovácsné)

Molnár Piroska
(Kerekes Anna)

Parti Nóra
(Zsuzsa)

(6 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:15
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:25
Mission: Impossible 2.
amerikai akciófilm, 2000
18:30
Rocky 2.
amerikai filmdráma, 1979
18:35
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.