Meseautó (2000)

olvasói
(0)
Évtizedeken és politikai rendszereken átívelő remake az álruhás, ám dúsgazdag vezérigazgató és a szegény, ám szépséges titkárlány szerelméről. Most még több lóerővel és még észvesztőbb száguldásokkal!Törzs Jenő helyett Stohl András, Perczel Zita helyett Ónodi Eszter, Kabos helyett Bajor, Herczeg helyett Kern? Gombaszögi Ella helyett Molnár Piroska? Azt hiszem, ezekkel a színészekkel bele lehetett vágni a legendás, 1934-ben készült Meseautó újrafilmesítésébe. A rendező, Kabay Barna önbizalmát csak növelhette a Hyppolit tavalyi sikere, hisz kiderült, hogy a nézőket érdekli a régi magyar filmsikerek modernizált változata.Szűcs János egy hatalmas bevásárlóközpont vezérigazgatója. Nagybátyjától - aki egy menő autószalon tulajdonosa - gyönyörű autót kap ajándékba. Első útján azonban kis híján elüti Kovács Verát, aki egy görkoris futárszolgálat oszlopos tagja, s ugyanott dolgozik, ahol Szűcs. De nem sokáig, mert sorozatos késései miatt Halmos (aki nagyon szeret udvarolgatni a vezér titkárnőjének, a termetes Annácskának), a főnöke bepanaszolja, s Szűcs látatlanban kirúgja.Szűcs a már említett kis balesetnél első látásra fülig szerelmes lesz a valóban csodaszép Verába, s úgy intézi, hogy a lány mit sem sejtő szülei egy hónapra egy gyönyörű BMW-t nyerjenek Verának, méghozzá sofőrrel együtt. A vezér úgy gondolja ugyanis, hogy ha gépkocsivezetőnek adja ki magát, könnyebb lesz becserkésznie a leányzót. Persze nem mindennapi bonyodalmak származnak ebből, hiszen gyorsan terjednek a pletykák, melyeket - a folyamatosan kémkedő Halmos információinak felhasználásával - Annácska indít kacskaringós útjukra.Kellemes szórakozást nyújt a Meseautó. Igaz, az első húsz perc egy kicsit csikorog, de aztán szerencsére gyorsul a tempó, s a film ezután önfeledt szórakozást nyújt annak köszönhetően, hogy az alkotók a régi jó poénokat meghagyták, és gyártottak néhány újat is. A szülőket alakító Bezerédi-Pogány páros igen mókás, Bajor néha Kabost utánozza egy az egyben, Kern pedig most is profi.

Kevin Bierstubner
2000.12.13
|
magyar romantikus vígjáték, 90 perc, 2000
Évtizedeken és politikai rendszereken átívelő remake az álruhás, ám dúsgazdag vezérigazgató és a szegény, ám szépséges titkárlány szerelméről. Most még több lóerővel és még észvesztőbb száguldásokkal!
Rendező:

Kabay Barna

Színész:

Kern András
(Péterfi Tamás)

Bajor Imre
(Halmos Aladár)

Ónodi Eszter
(Kovács Vera)

Stohl András
(Szűcs János)

Bezerédi Zoltán
(Kovács Antal)

Pogány Judit
(Kovácsné)

Molnár Piroska
(Kerekes Anna)

Parti Nóra
(Zsuzsa)

(6 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
22:55
Zack és Miri pornót forgat
amerikai vígjáték, 2008
22:55
Az utolsó dobás
amerikai thriller, 1998
23:00
A hét mesterlövész
amerikai western, 2016 (ism.)
23:15
A pokol kapuja
amerikai horror, 2011
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.