Mission: Impossible 2

színes amerikai feliratos akciófilm 123 perc 2000
A lassan harmincéves kultuszsorozat újabb filmváltozata! Az arcmaszkkal kavaró ügynökök ezúttal gyilkos vírus körül marakodnak Spanyolhontól a kenguruk földjéig, rengeteg csetepatéval és dübörgő hangeffektekkel.
A legendás főcímzenéjével és a lehetetlen esetekkel hódító egykori tévésorozat immár másodszor mászik fel a filmvászonra. A néhány évvel ezelőtti első moziepizód főszereplője - Tom Cruise - megmaradt, ám a produceri teendőket is ellátó sztár a hongkongból elszármazott, az Ál/Arcot is jegyző John Woo-t kérte fel rendezőnek. Az akciófilmek sokszor ünnepelt rendezője pedig teszi a dolgát: látványos csetepaték, megannyi már-már követhetetlen mozgás, üldözés fokozza pattanásig az izgalmakat a Mission: Impossible 2-ben.Az aktuális, ám teljességgel lehetetlennek tűnő feladat ezúttal egy csúf vírus ártalmatlanná tétele. Ez nem egy titkosügynök, hanem egy orvosbiológus feladata lenne, gondolnánk, ám a gyilkos szer már rossz kezekben van. Nemzetközi kémbanda bitorolja. Hunt ügynök (Tom Cruise) a titkos - szokás szerint önmegsemmisítő üzeneteket küldő - központtól nemcsak nehéz megbízást, hanem hirhedten enyveskezű, ám igen csinos társnőt kap. A két tábor között kibontakozó harc drasztikus, kemény, és mindkét oldal rengeteg technikai és egyéb trükköt dob be a siker érdekében. A Hi-tech éppúgy szerepet kap, mint a védjegyszerű arcmaszkok igencsak megtévesztő használata. A gyilkos szer utáni hajszában a fülledt andalúz tájakat és az ausztál sivatagot egyaránt bekóborolják hőseink, válogatott járműveiken, míg el nem jön a végső összecsapás ideje.

A Mission: Impossible 2 vélhetően a nyár leglátványosabb akciófilmje, melyben a harcias jelenetekhez bámulatos képi és hangtechnika társul. Woo ezúttal is rettentő pontossággal dolgozza ki az epizódokat, melyek közül Hunt ügynök és társnőjének első, sevillai találkája, a vírus lóversenytéri elrablása és a westernfilmeket idéző utolsó összecsapás önmagában is felejthetetlen élményt nyújt.
kalambó
2001.01.01
|


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit.
Filmek a TV-ben
19:15
Kőbunkó
amerikai vígjáték, 1992
19:15
Robinson Crusoe
belgium-francia animációs film, 2016
20:00
A védelmező 2
amerikai akciófilm, 2018
20:00
Szudán elveszett fiai
amerikai dráma, 2014
20:15
Kedvencek temetője (2019)
amerikai horror, 2019
a #Berlinale fesztiválpalotájának méreteit lehetetlen megmutatni egyetlen fotón. azért megpróbáltuk... #berlinale2020
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.