Vanília égbolt

Vanilla Sky. színes magyarul beszélő amerikai thriller 135 perc 2001
Davidnek mindene megvan, amit egy fiatal férfi csak kívánhat: vagyon - amit szüleitől örökölt egy könyvkiadó főrészvényeseként, siker a nőknél - hisz jóképű, rámenős és rendelkezik mindazzal a vonzerővel, amire a legtöbb ifjú hölgy bukik, ezen kívül még egy igazi, hű jóbarátra is futja neki, aki épp az ellenkezője: szegény balfácán, akinek amikor sikerül randevúra hívnia egy csinos lányt, David azonnal lecsapja a kezéről.A balsors azonban Davidet sem kíméli: épp egy ejtett barátnő autójában ül, amikor a kisírt szemű hisztérika egy váratlan mozdulattal kőfalnak hajt. David életben marad, de arca úgy összeroncsolódik, hogy a plasztikai sebészek sem segíthetnek rajta.

Kegyetlen tanmese - mondhatnánk, ám a történetet zavarba ejtő közjátékok szakítják meg: mintha mindaz, amit látunk, csak az elmezavarodott főhős elbeszélése volna... Vagy a rémálma... De még ha álom is, tele van megmagyarázhatatlan eseményekkel. És egyáltalán: ki az a mindentudóan mosolygó férfi a kávéházban?Tom Cruise producerként egy 1997-es spanyol filmet, Alejandro Amenábar nálunk videón forgalmazott Nyisd ki a szemed! című alkotását emelte át amerikai környezetbe úgy, hogy forgatókönyvírói a történet felépítésén szinte semmit sem változtattak. Penelope Cruz az eredeti után angolul is eljátszhatta a főhős szíve hölgyének szerepét, míg a rendezői feladatokat a személyes Majdnem híres után itt korrekt bérmunkát végző Cameron Crowe látta el.

Míg azok, akik látták az eredetit, elgondolkodhatnak, a szélesebb közönség megnyerésén kívül vajon volt-e más értelme is az újramegfilmesítésnek, a zseniális fordulatokkal teli felkavaró történet garancia arra, hogy a film ne csak Tom Cruise rajongóinak legyen biztos befutó.

nelson
2002.01.17
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
18:50
Halálos fegyver
amerikai akcióvígjáték, 1987
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.