Valami Amerika

színes magyar vígjáték 115 perc 2001
Amerikából jöttem, mesterségem címere a szivar, tele vagyok pénzzel, ígéretes forgatókönyveket keresek, és az Ön terve felkeltette az érdeklődésemet. Nincs az a fiatal filmes, aki ne ilyen üzenetről álmodozna, ám csak keveseknek sikerül a bravúr.A Valami Amerika főhőse, Tamás (Pindroch Csaba), seregnyi klip és reklámfilm után feljebb akar igazolni egy kategóriával, és megváltóként várja az amerikai Producert (Szervét Tibor), aki hajlandó lenne beszállni a filmbe, amennyiben Tamásék előteremtik a költségvetés felét - cirka hatvanmillió forintot. Alex Brubeck hat napig van Budapesten, Tamáséknak ez alatt kell felhajtani a pénzt, és persze jó benyomást tenni leendő üzletfelükre. Összefog a három testvér: a rendező, a nyomulós, vállalkozó báty (Szabó Győző) és a momentán alkalmi munkákból élő, fűzfapoéta öcs (Hujber Ferenc), segítségül hívják barátnőiket, és irány az éjszaka, illetve a menedzservilág krémje...Herendi Gábor évek óta sikeres reklámfilmesként dolgozik, a történet közege tehát korántsem ismeretlen a számára. A Valami Amerika ügyesen használja a klasszikus vígjátéki helyzeteket, finoman megcsípkedi az ezredfordulós Budapest ifjú elitjét: a menedzserek, yuppiek, léhűtő filmesek, szőke nők és tétova művészlelkek egyaránt megkapják a magukét. Herendi Gábor filmje ismerős poénok és ismerős típusok jópofa szőttese, zenés betétekkel (Venus, Bon Bon) és kiváló ifjú színészekkel. Szervét Tibor fanyar humora mellett angoltudását is megcsillogtatja, Szabó Győzőről kiderül, hogy komikusnak is kiváló, Ónodi Eszter eleganciája és bája, Pindroch Csaba finom sármja, Hujber Ferenc kedves iróniája és Oroszlán Szonja dinamizmusa végig lendületben tartja a filmet.Herendi Gábor és csapata jól érezték, hogy a magyar vígjátékok skáláján vannak még betöltetlen helyek. A Valami Amerika hosszú évek óta a legjobb magyar vígjáték - és ez szerencsére nemcsak az elődeit minősíti.

gorcsev
2002.02.06
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.