Halálos iramban

A jóképű fiatal srác mindent elkövet, még csúcsjárgányát is elveszíti, csak hogy bekerülhessen a Los Angeles-i illegális utcai versenyzők éjszakai életébe és naftaittas szubkultúrájába. Mint kiderül, ezt nem merő menőzésből teszi, hanem mert beépített zsaru, és szeretné megtalálni a kamionokat fosztogató rablóbandát.


A Holtpont autós átirata a tavalyi nyár egyik legnagyobb meglepetéssikere volt, és érthető is, hogy miért. Keveset vállal, azt viszont a várakozáson felül teljesíti. A sztori vázánál egy Trabant karosszériája is jóval erőteljesebb, de kit érdekel, hisz a cselekmény csak ürügy a mutatós fiatal hősök, és a még mutatósabb verdák felvonultatására, valamint a valóban elképesztő autós versenyek és üldözések sorozatára. Az élő kaszkadőrmutatványok és számítógépes trükkök leleményes elegye magasra teszi a mércét a padlógázas műfajban. Nem kevesebb sikerül itt, mint a sebesség fogalmának vizuális megjelenítése. Szinte érezzük, hogy megnyúlik a tér; a benzinnel együtt átrobbanunk a motoron, és kisüvítünk a kipufogón. És ha ehhez hozzávesszük a fenomenális hangorgiát, akkor máris megkapjuk az ideális házimozi-filmet - már ha megvan hozzá a kellő cuccunk. A hab a tortán pedig a mindig megbízható Vin Diesel, akinek a szájából még a leggagyibb mondatok is dögösen szólnak. ****Extrák:
Felsorolni is sok: egy werkfilm; három videóklip; előzetes; filmográfiák; 7 kibővített jelenet; vázlatrajzok összevetése a filmmel; kaszkadőrmutatvány több szögből; penge rövidfilm a trükkökről; egy érdekes rövidfilm arról, hogy a cenzúra kedvéért miképp vágnak kevésbé véresre egy jelenetet; és a legértékesebb: a rendező értelmes, érdekes és őszinte kommentárja, melyből például kiderül, hogy miket emelt át például a Hatosfogatból, a West Side Storyból és a Roger Corman-féle The Fast and The Furiousből.
*****The Fast and the Furious
2001
amerikai akciófilm Hossz: 103 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Rob Cohen Szereplők: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordanna Brewster, Rick Yune Kép: 16:9/2,35:1, színes Hang: angol, orosz 5.1 Felirat: magyar + 18 nyelv
Watsz Demeter
2002.04.02
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.