Amerikai pite 2.

A gusztustalan vígjátékok divathullámának taraján óriási sikert aratott tinikomédia, az Amerikai pite tavaly megérte folytatását, ami az altáji humor dömpingjének lecsengésével összhangban már feltűnően szelídebbre sikeredett.

Kapcsolódó cikkek


Az eredeti szereplőgárda hiánytalanul jelen van: a középiskolát befejezték, és most egy év egyetemmel a hátuk mögött összejönnek, hogy egy bulizós vakáció keretein belül újra olyan királyok legyenek, mint azelőtt. A négy jóbaráthoz csatlakozik az idióta Stifler, így öten rendezkednek be abban a tóparti bungallóban, ahol aztán szép lassan köréjük gyűlnek az első részből ismert lányok, persze mindegyikük más-más problémákkal. A központi téma természetesen a szex: a film stílusosan egy fergeteges ágyjelenettel indít (sztárja a három balláb Jim), amelyet Jim apjának megértő közbelépése szakít félbe - ezt a jelenetet lövöldözte le a mozielőzetes. Jim férfiúi bukdácsolása során összefut két leszbikussal, egy trombitával, egy tubus ragasztóval és végül vágyainak titokzatos tárgyával, a cseh cserediáklánnyal is, végül pedig igazi, klasszikus szerelmesfilmes befejezésnek lehet a hőse.A film készítői érezhetően pompásan mulattak munka közben úgy, hogy ez a nézőre is átragad, az otromba poénokon nem lehet nem nevetni, a lányok csinosak, a srácok jópofák - hát körülbelül ennyi ez a kis limcsi. Ja és a moziverzióhoz képest vágatlan, de ez csak néhány incifinci hosszabbítást jelent.


***Extrák:

Előzetes, egy feltűnően pörgős werkfilm, egy feltűnően gyatra bakiparádé, 11 percnyi, közepesen érdekes pluszjelenet, a 3 Doors Down klipje és három különböző audiokommentár: az elsőn a rendező beszél szép intelligensen és szimpatikusan, a másodikon három sztár, Jason Biggs, Mena Suvari és Thomas Ian Nicholas kitörően jókedvű, de nagyon-nagyon kevés mondanivalóval rendelkező csipogását hallgathatjuk, de a mélypont (vagy csúcspont) a tantrás csávót alakító Edward Kaye Thomas kedvetlen dünnyögése a harmadik sávon.

***

Hang: magyar 5.1, angol 5.1 és DTS

Kép: 16:9/1,85:1, színes
Felirat: magyar + 17 nyelv
Extrák felirata: angol, holland
-NZ-
2002.04.15
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Vitális Ivánék új albuma stílusában kissé eltér az eddigiektől, és a punk, a hard rock és a pszichedélia irányába mozdul el.
Filmek a TV-ben
18:10
18:30
Rocky
amerikai filmdráma, 1976
18:35
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:40
A szentfazék
amerikai életrajzi film, 1998
18:50
Teheráni tabuk
námet-osztrák animációs film, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.