Mission: Impossible II

Tomi Sztár ezúttal hosszú hajjal és kigyúrva vág neki második és még lehetetlenebb küldetésének, mely egy halálos vírus, egy rendkívül csinos tolvajlány, és egy rendkívül gonosz renegát ügynök, és persze a világ megmentése körül bonyolódik.


Az első részhez képest megállapítható, hogy a tartalom ezúttal feláldoztatik a forma - igen tetszetősre sikeredett - oltárán. A feszült fondorlatok helyére mozgalmas összecsapások kerülnek, és meglehet, oda az intelligens forgatókönyv, jöttek viszont John Woo szerelmi háromszögbe foglalt, lehengerlő akciójelenetei, és imádnivaló vizuális ötletei, melyeknek az alkotók bevallottan alávetették a sztorit. Káprázatos sportautók lejtenek halálos násztáncot a szakadék szélén, miközben izzó szempárok villannak, motorháton csapnak össze a rivális lovagok, fehér galambok szállnak a lángnyelvek között, és lassított tűzpárbajok folynak a robbanások tövében. Stílusban és látványosságban tehát nincs hiány, eredeti fordulatokban annál inkább, és a jó öreg álarc-trükköt is többször sütik el a kívánatosnál. De aki egy házimozitól főképp retinaingerlő és dobhártyaizgató élményt vár, annak ez a küldetés: kihagyhatatlan. ****Extrák:
A rendező kommentárja, mely érdekes lenne, ha az akcentusa miatt nem lenne sokszor követhetetlen; egy rövidebb és egy hosszabb werkfilm; 11 valóban hihetetlen kaszkadőrjelenet részletes taglalása a rendezővel (egy csomó mutatványt Tom maga csinált!); Metallica videóklip; alternatív főcím; DVD-ROM extrák, és a legzseniálisabb: egy Ben Stiller-féle werkfilmparódia. Vigyázat: ez utóbbit nézzük meg legutoljára, különben nehéz lesz a többit komolyan venni!
*****

Mission: Impossible II
2000
amerikai akciófilm Hossz: 118 perc Forgalmazó: UIP - Duna Film Rendező: John Woo Szereplők: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton, Ving Rhames, Anthony Hopkins Kép: 16:9/2,35:1, színes Hang: angol 5.1 Felirat: magyar + 12 nyelv Extrák felirata: magyar
Watsz Demeter
2002.04.29
|


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Filmek a TV-ben
22:30
Deadwood - A film
amerikai western, 2019
22:45
A törvénytelenség börtöne
dél-koreai akciófilm, 2017
22:50
Megérint a halál
amerikai akcióthriller, 1995
22:50
Nagy Sándor, a hódító
amerikai történelmi kalandfilm, 2004
22:55
Durr, durr és csók
amerikai krimi, 2004
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.