Romeo + Júlia

Megjelenés: 2002. április 16.

A színházi rendezőként indult, ausztrál Baz Luhrmann eddigi nagyjátékfilmjeinek - az általa Vörös Függöny-trilógiának keresztelt Kötelező táncok, Romeo + Júlia és Moulin Rouge című produkcióknak - legfőbb jellegzetessége, hogy pimaszul keverik a szezont a fazonnal, anélkül, hogy szentségtörést követnének el.


A Romeo + Júlia a Shakespeare-dráma születésének 400. évfordulóján készült, a cselekményt a középkorból a huszadik század végére telepítve, mai amerikai kiejtéssel felmondva az eredeti dialógusokat. A világ leghíresebb szerelmi történetének helyszíne ezúttal Verona Beach. Az eklektikus város Mexikóra emlékeztet (minthogy a filmet itt forgatták): megférnek vagy egymásnak feszülnek itt a legősibb és a legmodernebb szokások, katolicizmus és popkultúra, babonaság és divat. Capuleték és Montague-ék gyermekei vad verdákkal és könnyen dördülő pisztolyokkal kerülgetik egymást a városban. Az érzékeny Mercutio (Harold Pirreneau) drogos transzvesztita, Romeo (Leonardo DiCaprio) pedig James Dean-féle tragikus lázadó, akinek szerelmi szenvedély a kábítószere. Ahogyan a középkor birkózott a reneszánsszal, úgy csap össze múlt és jövő Luhrmann nem létező, mégis ismerős világában.

*****Extrák:

Audiokommentár a rendezővel, a forgatókönyvíróval és az operatőrrel. "Shakespeare visszatért!" - dokumentumfilm a költőről. Luhrmann Shakespeare-ről - két évvel a bemutató után. Forgatási napló: betekintés a színészek munkájába. McAlpine operatőr fotógalériája. Látványtervek, storyboard. A kellékekről: a főszereplők autói és fegyverei. A helyszínek kiválasztása és felépítése. Tucatnyi interjú, két videoklip, marketinganyagok, előzetesek és sajtóvisszhang.

*****

Hang: angol, spanyol 5.1
Kép: 16:9/2,35:1, színes
Felirat: magyar + 13 nyelvWilliam Shakespeare's Romeo + Juliet

1996 amerikai filmdráma Hossz: 115 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Baz Luhrmann Szereplők: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo, Brian Denehy, Paul Sorvino
Futrinka
2002.04.16
|


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Filmek a TV-ben
18:15
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
18:15
Fedezd fel Forrestert
amerikai film, 2000
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
18:55
Halálos iramban
amerikai akciófilm, 2001
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.