Jégkorszak

Ice Age. színes magyarul beszélő amerikai animációs film 81 perc 2002
A számítógép-animáció a kortárs mozi legdinamikusabban fejlődő ágazata, mely ugyan rendkívüli energiákat és még több időt kíván meg alkotói részéről, de értő kezekbe kerülvén a biztos siker garanciája. Nem véletlen hát, hogy a Pixar stúdió úttörő vállalkozásának (Toy Story) diadalmenete után a többi hollywoodi stúdió is igyekezett felzárkózni a komputeranimált nagyjátékfilmek készítésének versenyében: előbb a DreamWorks jelentkezett egy csavaros cselekményű és elsöprő humorú mesével (Shrek), most pedig a Twentieth Century Fox is ringbe lépett, mégpedig egy ugyancsak imponáló munkával.


A Jégkorszak az emberiség hajnalán játszódik. Húszezer évvel ezelőtt a bolygó teremtményei - néhány renitens kivételével - dél felé indulnak, hogy elkerüljék a fagyhalált. A kivételek közé tartozik Manfréd, a magányos mamut, valamint Sid, minden lajhárok legrestebbike. Találkozásuk végzetes lesz Manfrédra nézve, aki hiába próbál rendre megszabadulni újdonsült ismerősétől, kísérletei kudarcot vallanak, mi több, még egy gagyogó emberpalánta és egy félelmetes kardfogú tigris is megörvendezteti őt jelenlétével. A kis csapat így vág neki a hosszú és veszélyekkel teli útnak, mely során nemcsak az elemekkel, de a maguk lelkiismeretével is meg kell küzdeniük.


A Jégkorszak a komputeranimált nagyjátékfilmek egyik újabb pazar darabja, még ha a történet ezúttal lényegesen egyszerűbb vonalvezetésű, mint a többi, hasonló jellegű munkák sztorija volt, és a mese fordulatai is sokszor kiszámíthatóak. Humorban azonban ezúttal sincs hiány: kivált a verbális poénok ülnek, hála a remek magyar szövegnek (ráadásul többek között Geszti Péter, Újlaky Dénes és Csuja Imre kölcsönzi a hangját a szereplőknek) és az értő szinkronrendezésnek.
Tutajos
2002.06.06
|
(9 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.