Bella Martha

színes feliratos német-olasz vígjáték 105 perc 2001
Az az információ, hogy ez a film megnyerte a Créteili Nemzetközi Női Filmfesztivál nagydíját, férfiolvasóink egy részében valószínűleg azt a gondolatot ébreszti, hogy inkább valamilyen más vígjátékot kellene választania. Nos, gondolják meg még egyszer! Igaz, hogy szerelemről szól, és kisgyerek is van benne, de annyira jó hangulatú darab (történet, színészi összjáték beleértve), hogy bárkinek ajánlható, aki szívesen vidítja fel magát egy könnyed, ugyanakkor hitelesen emberi mozidarabbal.

Linkek


A címszereplő Martha egy hamburgi étterem főszakácsa, szakmájában a város egyik legjobbja. Kissé rideg modorú, ám ellágyulni is képes, harmincas nő, aki egy balett-táncosnő kecsességével irányítja konyhai birodalmát, míg egyszer az étterem tulajdonosnője úgy nem dönt, hogy felvesz egy másik szakácsot is, egy link olasz maestrót. A két dudás egy csárdában-felállás Marthának persze cseppet sincs ínyére, az egyetlen szerencse, hogy az olasz behízelgő modora mögött érzékeny szív dobog. Martha e fejleményekkel egy időben lesz kénytelen gondját viselni nyolcéves unokahúgának, aki aztán aktív szerepet játszik abban, hogy a magánéleti és a munkahelyi szálak véglek egymásba gabalyodjanak.Martina Gedeck (Zöld sivatag) és Sergio Castellitto (A hús) ügyesen alakítják szerepeik sztereotípiáit (hideg német, temperamentumos olasz), és mint egy jól sikerült színházi előadáson, teljesen magukkal ragadnak. A forgatókönyv szerencsére tartózkodik az erőltetett konfliktusoktól, és így valószerűségével sokkal vonzóbb is. Egyszerű sztori, kedves humor, sok jó ember és a konyhaművészet filmen igen jól mutató alkotásai teszik szerethetővé Sandra Nettelbeck érzelmes kis remekét.
nelson
2002.12.12
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
23:05
Rosemary gyermeke
amerikai horror, 1968
23:10
Nyughatatlan özvegyek
angol thriller, 2018
23:10
Csajok maffiája
amerikai-angol-kanadai krimi, 2002
23:20
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
23:20
Mad Max
ausztrál akciófilm, 1979
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.