Én, a kém

I Spy. színes feliratos amerikai akcióvígjáték 96 perc 2002
A kelet-európai régió országai közül sokáig elsősorban Csehország egyes területeit frekventálták a hollywoodi producerek forgatási helyszínekként, azonban az utóbbi időben mi is kezdünk felzárkózni: mind több szuperprodukció készül a fővárosban, az újabbak közül elég csak a Végzetes végjáték vagy a Kémjátszma címűekre gondolni. Ugyanakkor mostanáig egyetlen igazán nagyszabású nemzetközi produkcióban sem "alakította" Budapest önmagát, hiszen általában valamely európai nagyvárost helyettesítette. Az Én, a kémben mindez megváltozik: Budapest ezúttal mint Magyarország fővárosa jelenik meg: a legfőbb forgatási helyszínek a Várban és környékén, a Gellért téren, a Lánchídon, a Szabadság hídon és a Duna-parton voltak.

Linkek


Ennyi elég is ahhoz, hogy a produkció siker legyen nálunk, még akkor is, ha a sztorija nem épp az eredetibb történetek közül való. Egy hipermodern felderítőgép prototípusát megkaparintja Arnold Gundars, a hírhedt fegyverkereskedő, és egy terroristának készül továbbadni, akinek atomtöltet van a birtokában. A szupergép visszaszerzésére tett kísérletek sorra kudarcot vallanak, egészen addig, míg színre nem lép Alex Scott különleges ügynök (Owen Wilson) és Kelly Robinson középsúlyú ökölvívó világbajnok (Eddie Murphy), hogy helyükre tegyék a dolgokat. Az alkalmi párosnak igen kevés ideje van cselekedni - a világ megmentése azonban, nem árulunk el nagy titkot vele, természetesen nem marad el.Az Én, a kém olyan kortárs buddy movie-k nyomvonalán halad, mint a Csúcsformában, az Új csapás vagy a 48 óra - az akciófilm és a vígjáték összeházasítására tett kísérlet legfőbb felelőse az a Betty Thomas rendező, aki korábban elsősorban a komédiák frontján próbált bizonyítani (Dr. Dolittle; Intim részek). Az akcióműfajt eddig kerülte, de igyekvő természet, és most pótolja a lemaradást - részben sikerrel.
-t-
2003.01.30
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.