Nikita

Megjelent

Nikita, az emberölésért halálra ítélt drogos csaj kap egy utolsó utáni esélyt: nem végzik ki, ha elvállalja, hogy a kormány bérgyilkosa lesz. A nehéz kiképzés után még nehezebb küldetések, egyre hajmeresztőbb akciók következnek, de a legnehezebb összeegyeztetni a hidegvérű gyilkost a huncut kismacskával, a gyilkolást a szerelemmel.


A Nikita páratlan bravúrja, hogy egyszerre működik hibátlan, kőkemény, izgalmas akciófilmként és megható szerelmi háromszögtörténetként, hősei ettől lesznek élők, hitelesek, és mélyek; az igazi katarzis az akciós feszültség után váratlanul, érzelmi síkon csap le ránk. Ha van jó példa a közönségfilm és a művészfilm tökéletes elegyítésére, akkor az a Nikita. Jules és Jim fegyverrel, ha úgy tetszik.

Besson utolsó igazán zseniális filmje nem csak eddigi életművének csúcsa, de igazi klasszikus, több műfaj örök ékköve is. A film hatására jellemző, hogy nem csak az amerikaiak dolgozták fel, egy szánalmas mozifilm és egy gyengus tévésorozat formájában, hanem maga Besson is, Leon, a profi címmel, ahol bár megváltoztatta a nemeket, neveket, életkorokat, ám a hasonlóság nem pusztán a véletlen műve. Vannak még köztünk tudatlanok, akik az egyébként vitathatatlanul bravúros Leonra esküsznek, de ez kábé olyan, mint Monkees-rajongónak lenni a Beatlesszel szemben. Ha értitek, mire gondolok.

*****Extrák:

Két előzetes. Igazán méltatlan az év egyik legfontosabb DVD-premierjéhez. Viszont külön öröm, hogy rákerült a lemezre a klasszikus szinkron, ez megér egy plusz csillagot.

**

Hang: magyar, francia, angol, spanyol, orosz
Kép: 16:9/2:35:1, színes
Felirat: magyar + 12 nyelvLA FEMME NIKITA

1990 francia thriller Hossz: 117 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Luc Besson Szereplők: Anne Parillaud, Jean-Hugues Anglade, Tchéky Karyo, Jean Moreau, Jean Reno
tereza
2003.04.08
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
23:25
Utószezon
magyar filmdráma, 1966
23:40
Üveg
amerikai thriller, 2019
23:45
48 óra
amerikai akció-vígjáték, 1982
23:50
23:55
Ne szólj senkinek
francia misztikus krimi, 2006
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.