Kedvenc helyek

Willie Nelson & Friends: Stars & Guitars

olvasói
(0)
(Lost Highway / Universal)

A country nagy öregjei közül Willie Nelson a legaktívabb, e téren még az érzékenységben (és a válogatáslemezek számában) utolérhetetlen Johnny Cash-t is lekörözi. Az est.hu Könnyű rovatának indulása óta már három Willie-album került nagyító alá (Red Headed Stranger, Milk Cow Blues, Rainbow Connection), ezúttal pedig egy sztárparádés koncertlemez jelent meg a veterán gitáros-énekestől.


Willie Nelsonról kiderült, hogy nemcsak a country alfajaiban, de a blues és újabban a reggae világában is otthonosan mozog. A mostani lemez érdekessége, hogy az élő szereplés során előadott dalok, feldolgozások mindegyikében neves sztárvendég segít az ifjúság erejét folyamatosan hirdető öregnek az éneklésben. A 2002-es The Great Divide című, tisztán country album után ezt a koncertlemezt inkább össznépi közérthetőség jellemzi, de bujkál benne némi örömzene hangulat is (no és persze egy kis közhelyesség). Összességében azonban az olyan vendégek, mint Norah Jones, Emmylou Harris, Ryan Adams, Hank Williams III, Keith Richard és Bill Evans elnyomják a Jon Bon Jovi, Richie Sambora vagy Rob Thomas jelenléte miatti kényelmetlen érzéseket. Willie papa pedig továbbra is páratlanul életvidám, szerethető, meg minden ilyesmi, akár a családja oldalán énekel, akár Elvis Presley-, Rolling Stones- vagy éppen Jimmy Cliff-klasszikusokat ad elő.


7/10
Dömötör Endre
2003.04.23
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.