Kedvenc helyek

Johnny English (filmzenelemez)

olvasói
(0)
(Universal)

A nagy Bond-rajongó, Robbie Williams végre abban is Tom Jones nyomába léphetett, hogy előadhatta egy kémfilm főcímdalát, még ha csak egy komolytalan dalról és egy kémfilmparódiáról is van szó, melybe a Bond vonósnégyest is bevonták.


Robbie Williams nemcsak Sean Connery híres Bond-fazonját vette kölcsön I’ve Been Expecting You című 1998-as albumához, de Millenium című slágerébe is beépíttette egy klasszikus Bond-téma hangmintáját. Robbie egyszer még egészen biztosan elénekelhet majd egy igazi Bond-betétdalt (mint nagy elődje, Tom Jones is tehette a Thunderball-lal), de egyelőre beérte egy Bond-paródiával, Rowan „Mr. Bean” Atkinson Johnny English-ével. A dolog érdekessége, hogy a dalt egy igazi, első vonalbeli filmzeneszerzővel, Hans Zimmerrel (Oroszlánkirály, Gladiátor stb.) együtt készíthette. Zimmer egy vidáman menetelő és csilingelő kis blődlit rázott ki kisujjából, Robbie pedig a tőle megszokott humorral és frappáns rímekkel („... Hades / ... ladies” stb.) mesél az univerzális titkos ügynökről, aki(nek a fegyvere) „sohasem sül el a kelleténél korábban”. A film aláfestő zenéjét azonban már nem Zimmer, hanem a Michael Kamen-tanítvány Ed Shearmur jegyzi, aki hallhatóan élvezi, hogy a John Barry-hagyományokkal, pontosabban már azok David Arnold-féle modernításával játszhat, a főtéma salsás reprízébe pedig bevonja a neve miatt oly stílszerű (és egy jelenet erejéig magában a filmben is szereplő) Bond női vonósnégyest. Ez utóbbitól hallunk egy igencsak jól illeszkedő 2000-es saját kompozíciót is (Kismet), mint ahogy becsúszik egy régi Abba-sláger is (Does Your Mother Know), meg egy új Moloko-dal az aktuális Statues albumról (The Only Ones).


7/10
Déri Zsolt
2003.05.05
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.