Véresen komolytalan

Carnages. Színes hangbemondásos francia filmdráma 130 perc 2002
Ha egy szóval szeretném jellemezni ezt a filmet, gondolkodás nélkül a "bizzart" választanám. Bizarr vezérszálra, bizarr történeteket fűz fel a francia rendezőnő, melykeben - az ilyenkor elmaradhatatlan - átfedések és érintkezések kiszámíthatatlan, meghökkentő módon bukkannak fel.


Nem csak amiatt jut majd a nézők eszébe Almodóvár neve, mert a film jelentős cselekményelemei zajlanak Spanyolországban, hanem azért is, mert olyan ez a sok bizarr történet, mintha egy Almodóvar filmet apróra őröltünk volna egy mákdarálóban és azután dramaturg szakos hallgatókkal megpróbáltunk volna összeállíttatni a törmelékekből valamit, amiben azért van még némi értelem.

Nos, az értelem vezérfonalát Romero, a négy és fél tonnás bika képviseli, mely a film elején múlik ki, miután rendesen elintézett egy torreádort, aki - hogy úgy mondjam - emiatt féllábbal a mennyei arénába lépett. Közben Romero szervei és darabkái is elindulnak szerte Európában a húsfeldolgozás és a tudományos kutatás rejtélyes ösvényein, hogy a bika porhüvelyével valamilyen módon kapcsolatba kerülő személyek és azok egyéni történetei nagy kontinentális szürreális tablóvá álljanak össze. Van itt francia kislány, aki azt képzeli, hogy nála minden állat nagyobb (majd meglátják, nem véletlenül gondolja!), van kutatóbiológus, aki rájön, hogy Romero fél szemére vak volt, s emiatt különösen veszélyes ellenfél volt az arénában. Van elveszett gyermekkorát kereső tanárnő, súlyos titkot őrző anyával. Van eltitkolt ötösiker-terhesség és jégtáncossá avanzsáló filozófus. Van elmebetegnek tűnő cseh származású, belga állatpreparátor és anyajegyeitől megszabadulni vágyó színésznő. Azt hiszem erre szokták mondani, hogy nagy az Isten állatkertje, de tegyük hozzá - valahogy mégis pókfonálszerű, rejtélyes értelem szövi át. Fenti leírás után talán nem lesz világos, ha azt írom: a végén azonban minden jóra fordul - pedig így van, de majd megértik, ha megnézték a filmet.


Vetítések
Odor Emilia
2003.06.26
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
18:15
Mátrix
amerikai sci-fi, 1999
18:15
Vadon
amerikai film, 2018
18:20
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Tökéletes hang 2
amerikai zenés vígjáték, 2015
Ma kerül ki a lelőhelyekre, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.