A Szent Lőrinc-folyó lazacai

olvasói
6/10 (2)
Két világcsavargó magyar lány és két kalandvágyó olasz pasi találkozik Szentendrén, a nyári kulturális fesztiválon. A magyar származású, kanadai lányok zaklatott évek után érkeznek vissza szülőhazájukba. Az érzelmes, ábrándos Viola a gyökereit keresi, a cserfes, laza Matyi inkább csak pénzes férjet szeretne fogni magának.
A két jól szituált olasz legalább olyan nyitott a magyar művészet, mint a csinos lányok iránt - a négyesfogat egy Országh Lili-kiállításon jön össze. A rejtélyes, szuggesztív képek teljesen rabul ejtik Violát, a lány ügyet sem vet a külvilágra, pedig Paolo egyre lelkesebben udvarol neki - miközben Filippo Matyit szórakoztatja. Telnek a napok, a hetek, a két páros bejárja Magyarországot, felfedezi a tihanyi dombságot és a Gellért fürdőt: mosolygós turistaflörtnek indul a kapcsolat, csakhogy mindenkinek van mit rejtegetnie... 
 
Szabadságvágy és identitáskeresés, művészet és szerelem, szépség és szörnyűség - ebbe a történetbe rengeteg fennkölt motívum zsúfolódik. A Veri az ördög a feleségét és a Dögkeselyű rendezője, András Ferenc egy olasz sikerkönyv koprodukciós filmváltozatával tér vissza, A Szent Lőrinc-folyó lazacai azonban sajnos nélkülözi az eredetiséget. Magyarországot népszerűsítő turisztikai mozgóképhez túl sok benne az akció, egy kalandos-romantikus történethez azonban feszesebb forgatókönyv, alaposabb jellemábrázolás és finomabb színészvezetés dukált volna. Álomvilágban játszódik ez a film, a sok szépséget és érzékenységet csikorgó logikával adagolt drámai fordulatok és sötét, múltbéli titkok próbálják ellenpontozni. A művészet erejéről, az önmegvalósítás szabadságáról és a szerelem nagyszerűségéről a kései Bertolucci szokott ilyen szépelgő víziókat felvázolni - aki vevő erre a fajta romantikára, talán A Szent Lőrinc-folyó lazacait is értékelni fogja.
gorcsev
2003.08.18
|
magyar-olasz filmdráma, 120 perc, 2003
Európai Iskola Szentendrén, szicíliai jó barátok Magyarországon, magyar származású kanadai leányok szerelemben, lazacok a Szent Lőrinc folyóban, mindenki mindenkivel Agrigentóban. Kalandos turisztikai románc a Dögkeselyű rendezőjétől.
Rendező:

András Ferenc

Színész:

Ónodi Eszter
(Matyi)

Gregor Bernadett
(Viola)

Antonio Maria Magro
(Paolo)

Enzo Rapisarda
(Filippo)

Szakácsi Sándor
(Kerekes Sándor)

Gesler Lili
(Szilvia)Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
23:10
A hódkóros
amerikai dráma, 2011
23:15
Sírok között
amerikai filmdráma, 2014
23:30
A luxus ára
dán krimi, 2018
23:30
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006 (ism.)
23:45
Durr, durr és csók
amerikai krimi, 2005
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.