Ken Park

olvasói
(0)
Larry Clark az amerikai függetlenfilm legmerészebb provokátora, művészete körülbelül így írható le: Mundruczó Kornél történetei alsógatya nélkül. A Kölykök (1995) és a Genya (2001) után legújabb filmje is az elidegenedett amerikai tizenévesekről szól, jelen esetben a gördeszkás generáció titánjairól, akik a kaliforniai kertvárosi egyen-lét realitásából szexuális kicsapongással próbálnak meg kitörni. Az ondóval és vérrel színesített történet a címszereplő öngyilkosságával kezdődik és egy kvázi-édenkertbeli csoportos szeretkezéssel végződik - a kettő között pedig megismerjük négy tizenéves mindennapjait.
Shawn (James Bullard) kiskutya módjára elégíti ki barátnője édesanyját, Claude (Stephen Jasso) homofób apjával és terhes-dohányos anyjával vitatkozik naphosszat, Peaches (Tiffany Limos) bigott édesapja rögtönözött hittanóráit hallgatja, Tate (James Ransone) pedig lemészárolja nagyszüleit, mert a nagypapi csalt a Scrabble-ben. Clark és a társrendező Edward Lachman operatőr (Távol a mennyországtól) nem riadnak vissza sem a nyíltszíni szextől, sem az erőszaktól, a személyes tapasztalatokból merítő amatőr szereplők pedig olyan erővel játszanak, hogy mind a négy epizód egy Amerikai szépségre elegendő energiával és meglepetéssel bír. 
 
A történetet meglepő őszintesége és kendőzetlensége mellett az teszi érdekessé, hogy a környezet börtönében élő fiatalokat csak otthonukban látjuk, egymással nem találkoznak, kizárólag a mennyeinek tűnő zárlatban. A Ken Park Velencében botrányt kavart, Torontóban tabutéma volt, Ausztráliában betiltották, Amerikában cenzúrázni akarják, mi azonban nem félünk tőle, mert Mézgáéknál durvább családot úgysem lehet elképzelni, a nyíltszíni maszturbó pedig jót tesz a vérkeringésnek.
csmozi
2003.10.22
|
Ken Park
amerikai filmdráma, 96 perc, 2002
A Kölykök és a Gummo alkotóinak döbbenetes botrányfilmje Amerika fiataljairól, melyet még saját hazájában is félnek bemutatni!

LinkekFilm premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
21:00
Az utolsó király
norvég kalandfilm, 2016
21:00
Anyák elszabadulva
amerikai vígjáték, 2017
21:00
Csillagközi invázió
amerikai sci-fi akciófilm, 1997
21:00
Golyózápor
amerikai akcióvígjáték, 2007
21:00
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.