3D vetítések

Tizenhárom

olvasói
10/10 (1)
A tizenhárom éves Tracy (Evan Rachel Wood - Ajkamon lakat) szokványos Los Angeles-i hetedikesként éli napjait: csiricsáré ruhákban jár iskolába, otthon segíti alkoholizmusból felépülő anyját a házimunkával, megírja a házi feladatát, de titokban arra vágyik, hogy délutánonként a suli legmenőbb csajaival járhasson vásárolni.
Egy spontán bolti lopás alkalmával hamarosan el is nyeri a vagányságból iskolabajnok Evie (Nikki Reed) barátságát, aki hálából beavatja őt a piercingek, szex, drogok és öncsonkítás birodalmába. A két lány viharos kapcsolata pillanatok alatt feledteti el környezetükkel és a gyanútlan nézőkkel mindazt, amit az amerikai tinivígjátékok a serdülő korosztályról tanítottak és nyers erővel mutatja be a sorházas kertvárosok igazi világát. A merész és cseppet sem optimista forgatókönyv a társ főszereplő Nikki Reed valós élményein alapul, így a film a szokványos „Gyerekek, ezt ne próbáljátok ki otthon!” figyelmeztetés helyett a „Felnőttek, ezt már mind kipróbáltuk!” segélykiáltással ér fel. Catherine Hardwicke rendezőnő a 2003-as amerikai független Sundance Filmfesztiválon a legjobb direktornak járó díjat nyerte el a Tizenhárommal, noha a rendezés kegyetlen nyersesége mellett a film igazi ereje a két fiatal lány és a Tracy anyját alakító Holly Hunter (Zongoralecke, Karambol) játékában van. Minél több festéket kennek magukra a történet hősnői, annál jobban rajzolódnak ki arcuk legrejtettebb vonásai és derül fény az önpusztító tizenévesek lelkének sötét bugyraira - nekik nem az a legnagyobb gondjuk, hogy ki viszi őket a szalagavatóra, hanem hogy egészséges gyermeknek adnak-e életet nyolcadik első félévében. 
 
A Tizenhárom az utóbbi évek legsokkolóbb tinifilmje, melyhez képest Larry Clark polgárpukkasztó történetei (Kölykök, Ken Park) egydimenziós Disney-mesék.
csmozi
2004.01.05
|
Thirteen
amerikai filmdráma, 101 perc, 2003
Gyereklányok elképesztő kalandjai szexszel, droggal, rock and rollal az amerikai kertváros kegyetlen dzsungelében. Sundance-nyertes amerikai független darab.
Színész:

Evan Rachel Wood
(Tracy Freeland)

Holly Hunter
(Melanie Freeland)

Nikki Reed
(Evie Zamora)

Brady Corbet
(Mason Freeland)

Vanessa Hudgens
(Noel)

Sarah Clarke
(Birdie)

Kip Pardue
(Luke)

Jeremy Sisto
(Brady)

Deborah Kara Unger
(Brooke LaLaine)

3D vetítések


LinkekFilm premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
18:50
Halálos fegyver
amerikai akcióvígjáték, 1987
18:55
Nina
olasz film, 2018
19:00
Magas barna férfi felemás cipőben
amerikai vígjáték, 1985
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.