Csibefutam

Wallace és Gromit, a lassú észjárású agglegény és hűséges kutyájának kalandjai soha nem látott hírnevet szereztek a méltatlanul kevéssé becsült gyurmaanimációnak. Az Oscar-díjas alkotók első nagyjátékfilmjükben mégsem a sikerpárost szerepeltették újra, hanem a gerincesek fájának egy másik ágáról választották ki hőseiket, nevezetesen a baromfiakat. Nem épp a legvonzóbb lények, de az alkotók szándékát pontosan ez szolgálja a legjobban: a csirkék idétlensége a poénok kimeríthetetlen forrásának bizonyult. Kacagtató ötletekben ugyanis nincs megállás.


Mindjárt a kezdőjelenet is elképesztő: holdfényes éjszaka, szögesdrót, barakkok, valaki megszökik, reflektorfény villan, őrkutyák morognak. Mint egy fogolytábor egy háborús filmben, csakhogy itt egy csirketelepen vagyunk. A történet az oly népszerű szökéses filmek kaptafáját követi komikus helyzetek szüntelen sorozatával. Tepsiné, a zsarnoki gazdasszony csirkepitegyártó gépet készül üzembe állítani, mire jószágai rémülten szabadulni akarnak, ám hiába szárnyasok, nem tudnak átrepülni a kerítés fölött. Reményüket kénytelenek a balesetszerűen közéjük pottyant cirkuszi kakasba vetni, akitől megtanulhatják a repülés tudományát. Csakhogy e remény hiú, a pitegép pedig már zakatol...

Az 5.1-es angol eredeti hangot (amely érzékelhetővé teszi az angol-amerikai kiejtés különbségét, amire annyiszor céloznak a filmben) magyar felirattal, sajna, nem tudjuk kombinálni, de a remek magyar szinkron kárpótol ezért csakúgy, mint a sziporkázó, nyelvi leleménnyel teli magyar szöveg. *****Extrák:
3 előzetes (köztük a Mission: Impossible és a Gladiátor paródiái), 2 werkfilm (amelyben a Rocky kakas eredeti hangját kölcsönző Mel Gibson is fontos szerepet kap, valamint kiderül, hogy miféle gépezet rejlik a gyurmatestek mélyén), audiokommentár a szerényen jókedélyű rendezők társaságában, no és a Pánikgomb, amit feltétlenül ki kell próbálni! *****

Chicken Run
2000
angol-amerikai animációs film Hossz: 84 perc
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Rendező: Peter Lord, Nick Park
Kép: 16:9/1.85:1, színes
Hang: angol 5.1, magyar, cseh, lengyel, török, görög surround
Felirat: angol, török
nelson
2001.12.16
|


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
21:00
Rendőrsztori
hongkongi akciófilm, 1985
21:00
Last Vegas
amerikai vígjáték, 2013
21:00
21:00
Az ördög Pradát visel
amerikai vígjáték, 2006
21:00
A másik férfi
amerikai-angol thriller, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.