Csibefutam

Wallace és Gromit, a lassú észjárású agglegény és hűséges kutyájának kalandjai soha nem látott hírnevet szereztek a méltatlanul kevéssé becsült gyurmaanimációnak. Az Oscar-díjas alkotók első nagyjátékfilmjükben mégsem a sikerpárost szerepeltették újra, hanem a gerincesek fájának egy másik ágáról választották ki hőseiket, nevezetesen a baromfiakat. Nem épp a legvonzóbb lények, de az alkotók szándékát pontosan ez szolgálja a legjobban: a csirkék idétlensége a poénok kimeríthetetlen forrásának bizonyult. Kacagtató ötletekben ugyanis nincs megállás.


Mindjárt a kezdőjelenet is elképesztő: holdfényes éjszaka, szögesdrót, barakkok, valaki megszökik, reflektorfény villan, őrkutyák morognak. Mint egy fogolytábor egy háborús filmben, csakhogy itt egy csirketelepen vagyunk. A történet az oly népszerű szökéses filmek kaptafáját követi komikus helyzetek szüntelen sorozatával. Tepsiné, a zsarnoki gazdasszony csirkepitegyártó gépet készül üzembe állítani, mire jószágai rémülten szabadulni akarnak, ám hiába szárnyasok, nem tudnak átrepülni a kerítés fölött. Reményüket kénytelenek a balesetszerűen közéjük pottyant cirkuszi kakasba vetni, akitől megtanulhatják a repülés tudományát. Csakhogy e remény hiú, a pitegép pedig már zakatol...

Az 5.1-es angol eredeti hangot (amely érzékelhetővé teszi az angol-amerikai kiejtés különbségét, amire annyiszor céloznak a filmben) magyar felirattal, sajna, nem tudjuk kombinálni, de a remek magyar szinkron kárpótol ezért csakúgy, mint a sziporkázó, nyelvi leleménnyel teli magyar szöveg. *****Extrák:
3 előzetes (köztük a Mission: Impossible és a Gladiátor paródiái), 2 werkfilm (amelyben a Rocky kakas eredeti hangját kölcsönző Mel Gibson is fontos szerepet kap, valamint kiderül, hogy miféle gépezet rejlik a gyurmatestek mélyén), audiokommentár a szerényen jókedélyű rendezők társaságában, no és a Pánikgomb, amit feltétlenül ki kell próbálni! *****

Chicken Run
2000
angol-amerikai animációs film Hossz: 84 perc
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Rendező: Peter Lord, Nick Park
Kép: 16:9/1.85:1, színes
Hang: angol 5.1, magyar, cseh, lengyel, török, görög surround
Felirat: angol, török
nelson
2001.12.16
|


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:10
Mamamaffia - Keresztanya
német romantikus vígjáték, 2015
18:15
Darling
dán film, 2017
18:30
Scooby-Doo! Kalózok a láthatáron!
amerikai animációs film, 2006
18:45
Az emlékezés napja
amerikai történelmi dráma, 2011
18:50
Red
amerikai akciófilm, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.