Pokolba a szerelemmel

Mi történik, ha találkozik egy playboy és egy keményvonalas feminista? A nő természetesen el akarja csábítani a férfit, a férfi pedig be akarja neki bizonyítani, hogy ő is csak nőből van. Peyton Reed (Hajrá csajok!) filmjében egy írónő, Barbara Novak (Renée Zellweger) és egy sztárriporter, Catcher Block (Ewan McGregor) szerelmi csatározásának lehetünk tanúi. A történet pedig a háziasszonyok munkába állásának dicső éveiben, a hatvanas évek elején játszódik.


A nemek harca az 1940-es Pénteki barátnőtől kezdve a Katharine Hepburn - Spencer Tracy-féle screwball comedyken át az olyan kortárs munkákig, mint a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, mindig is kedvelt témája volt a rendezőknek. A Pokolba a szerelemmel azonban nemcsak tematikailag, hanem stilárisan is visszanyúl a Doris Day és Rock Hudson nevével fémjelzett romkomokig (pl. Párnacsaták). A smink, a ruhák, a frizurák, a díszlet, a zene, minden tökéletesen tükrözi a korai hatvanas évek bugyirózsaszín és bilikék világát.

A baj csak az, hogy a kelleténél legalább eggyel több csavar és az erőltetett befejezés megtöri a tökéletes tiszteletadás varázsát - sajnos az alkotók a külcsín mellett nem koncentráltak eléggé a belbecsre. ***Extrák:

Ahogy a filmben is a legtöbb energia arra ment el, hogy - elsősorban vizuálisan - hűen megidézzék a hatvanas évek elejét, úgy a rengeteg extra nagy része is erről szól: külön kis werkfilmecskék láthatók a ruha- és frizurapróbákról, az effektekről, a sminkelésről, a berendezésről és még az osztott képmezőkről is - ez utóbbiak valóban kiemelt (és meglehetősen pajzán) szerepet kaptak a filmben. A rendezői kommentárban pedig mi másról is hadarhatna Reed, mint arról: hogyan teremtették meg az early sixties style-ját és designját. És vannak még kihagyott jelenetek szép számmal, bakik és videoklipek. ****Down With Love

2003 amerikai romantikus vígjáték Hossz: 102 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Peyton Reed Szereplők: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Sarah Paulson, David Hyde Pierce, Tony Randall Hang: magyar, cseh, lengyel surround, angol 5.1 Felirat: magyar + 7 nyelv
fürkész
2004.05.05
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
23:15
A végső állomás
amerikai horror, 2009
23:15
A holló 2.: Angyalok városa
amerikai akciófilm, 1996
23:25
Agyas és agyatlan
angol-ausztrál-amerikai-kenyai akcióvígjáték, 2016
23:30
A hét mesterlövész
amerikai western, 2016 (ism.)
23:35
Idegen szív
amerikai filmdráma, 2002
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.