Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004 Színes, magyarul beszélő amerikai fantasy, 142 perc
Azt már lehetett tudni, hogy ez a Harry Potter más lesz, mint a többi. Először is készítői felhagytak az értelmetlen versenyfutással a Gyűrűk Urával szemben, másrészt lecserélték a rendezőt. És mindkét húzás bejött: a későbbi bemutató időt adott arra, hogy több figyelmet szánjanak a részletekre, másrészt a mexikói Alfonso Cuarón - aki eddig nem rendezett nagy költségvetésű produkciót, viszont Chris Columbusszal ellentétben csinált már jó filmet is, például az Anyádat is! címűt - olyan mélységet és egyéni arculatot adott a J. K. Rowling-féle szériának, ami eddig hiányzott a megfilmesítésből.

(c)2004 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights (c) J.K.R.
(c)2004 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights (c) J.K.R.

Igaz, Az azkabani fogoly sokak szerint a könyvek közül is a legjobb, de Harry és barátai is értettebbek lettek - a színészek nőnek is, mint a bolondgomba -, és ezúttal igazi kihívások várnak rájuk. Történik ugyanis, hogy megszökik a címbéli fogoly, Sirius Black, Harry szüleinek egykori barátja és későbbi elárulója, aki megesküdött arra, hogy végez Harryvel, és ezt komolyan is gondolja. De nem ő a bajok egyetlen forrása. Bár a Dementorokat Sirius elfogására küldték, ezek az asztráltestként megjelenő lények mindenkire fenyegetést jelentenek, mivel képesek kiszívni az emberi lélekből az örömöt. Emellett az undok Draco Malfoy is újra kekeckedni kezd Harryvel, ráadásul néhány, eddig ártalmatlannak tartott szereplő is tartogat pár meglepetést. Szóval történik egy s más, a néző nem győzi kapkodni a fejét.

A minőségjavulás több új szereplőnek is köszönhető. A gaz Sirius Blacket a mindig zseniális Gary Oldman, az új tanárt, Lupin profeszort pedig a hasonlóan kiváló David Thewlis alakítja, és ők ketten képesek a legtöbb jelenetet ellopni a többiek elől. A korábban elnagyolt látványvilág is helyenként lenyűgöző lett, a spec effektek előtt pedig le a kalappal. Bár a film sötétebb, sőt néha ijesztőbb, mint a korábbi részek, viszont jóval eredetibb. Ha minden így megy tovább, akkor az utolsó részben már egy pofás kis pszicho-horrort kapunk.
Vízer
2004.06.03
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
21:55
Men In Black - Sötét zsaruk
amerikai akcióvígjáték, 1997
21:55
Mészárszék rulez
angol horrorvígjáték, 2018
21:55
A király összes embere
német-amerikai filmdráma, 2006
22:00
Másnaposok
amerikai vígjáték, 2009
22:00
Szőlőskerti szerelem
amerikai romantikus film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.