Megtorló

olvasói
10/10 (1)
Kiirtják a családját és ő visszatér a halálból, hogy kíméletlen bosszút álljon.A Marvel Kiadó képregényeiből készült filmváltozatok legújabbika fenyegető címe és komor sztorija ellenére ártalmatlan nyáresti mozikaland akcióval, humorral és egy kellemetlen vallatásjelenettel, amely komoly érvként szolgálhat a testékszereket ellenző szülők számára.
Nem panaszkodhatnak a bosszúfilmek kedvelői: az utóbbi időben hemzseg a vászon a személyes sérelmeket erőszakkal törlesztő hősöktől. Láthattunk vendettát szamuráj karddal, lóháton, de még krétával rajzolt díszletben is, most pedig a nagyvárosi gengszterfilm örökzöld műfajában izgulhatjuk végig, sűrű gépfegyverropogás kíséretében. 
 
A hetvenes években a Piszkos Harry és a Bosszúvágy sikerének hatására született, és azóta csak egyre vadabb képregényfigura groteszk brutalitásából a filmben persze nem sok látható. Az agy és arc nélküli karhatalmistából a rend bociszemű őrévé változó Dredd bíróhoz hasonlóan a Megtorló is jócskán gazdagodott emberi vonásokkal a moziba menet, nehogy rossz példát vegyen róla kiskorú célközönsége. Fátyolos tekintettel gyászol halálfejes pólójában a gyilkológép, és tömeghalál helyett csak igazságot oszt, vagy ha úgy adódik, újkori Robin Hoodként a maffia pénzét. 
 
A Jerry Bruckheimer udvari forgatókönyvírójából rendezővé lett Jonathan Hensleigh nem esik túlzásokba, pofonegyszerű akciófilmként tálalja a történetet. Hagyományőrző stílusa a nyolcvanas évek tévésorozatait idézi, amikor három részre jutott egy autós üldözés, de azt sem szívesen mutatták. Színészei remekül illeszkednek a koncepcióba. A mafla Travolta a főgonosz gengsztervezér szerepében azt játssza el, amire a Kardhalból még emlékszik, miközben az is csak az Ál/Arc maradéka volt. A fekete hajjal is szemrevaló címszereplő, Thomas Jane (Háborgó mélység) jelentéktelenségével pedig valósággal bearanyozza Dolph Lundgren emlékét a tizenöt évvel ezelőtti, méltatlanul elfeledett első filmváltozatból.
kovacsm
2004.07.22
|
The Punisher
amerikai-német akciófilm, 127 perc, 2004
Kiirtják a családját és ő visszatér a halálból, hogy bosszút álljon. Akcióvendetta a városi gengszterfilm örökzöld műfajának szabályai szerint előadva.
Színész:

Thomas Jane
(Frank Castle)

Roy Scheider
(id. Frank Castle)

John Travolta
(Howard Saint)

Rebecca Romijn
(Joan)

Laura Harring
(Livia Saint)

Samantha Mathis
(Maria Castle)

Will Patton
(Quentin Glass)

Eduardo Yánez
(Mike Toro)

Eddie Jemison
(Mickey Duka)

Forgalmazza: InterCom

LinkekFilm premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
20:55
Emma
angol-amerikai romantikus film, 1996
20:55
Non-stop
amerikai-francia-angol akciófilm, 2014
21:00
Rampart
amerikai krimi, 2011
21:00
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
21:00
Csillagok között
amerikai kalandfilm, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.