Megtorló

olvasói
10/10 (1)
Kiirtják a családját és ő visszatér a halálból, hogy kíméletlen bosszút álljon.A Marvel Kiadó képregényeiből készült filmváltozatok legújabbika fenyegető címe és komor sztorija ellenére ártalmatlan nyáresti mozikaland akcióval, humorral és egy kellemetlen vallatásjelenettel, amely komoly érvként szolgálhat a testékszereket ellenző szülők számára.
Nem panaszkodhatnak a bosszúfilmek kedvelői: az utóbbi időben hemzseg a vászon a személyes sérelmeket erőszakkal törlesztő hősöktől. Láthattunk vendettát szamuráj karddal, lóháton, de még krétával rajzolt díszletben is, most pedig a nagyvárosi gengszterfilm örökzöld műfajában izgulhatjuk végig, sűrű gépfegyverropogás kíséretében. 
 
A hetvenes években a Piszkos Harry és a Bosszúvágy sikerének hatására született, és azóta csak egyre vadabb képregényfigura groteszk brutalitásából a filmben persze nem sok látható. Az agy és arc nélküli karhatalmistából a rend bociszemű őrévé változó Dredd bíróhoz hasonlóan a Megtorló is jócskán gazdagodott emberi vonásokkal a moziba menet, nehogy rossz példát vegyen róla kiskorú célközönsége. Fátyolos tekintettel gyászol halálfejes pólójában a gyilkológép, és tömeghalál helyett csak igazságot oszt, vagy ha úgy adódik, újkori Robin Hoodként a maffia pénzét. 
 
A Jerry Bruckheimer udvari forgatókönyvírójából rendezővé lett Jonathan Hensleigh nem esik túlzásokba, pofonegyszerű akciófilmként tálalja a történetet. Hagyományőrző stílusa a nyolcvanas évek tévésorozatait idézi, amikor három részre jutott egy autós üldözés, de azt sem szívesen mutatták. Színészei remekül illeszkednek a koncepcióba. A mafla Travolta a főgonosz gengsztervezér szerepében azt játssza el, amire a Kardhalból még emlékszik, miközben az is csak az Ál/Arc maradéka volt. A fekete hajjal is szemrevaló címszereplő, Thomas Jane (Háborgó mélység) jelentéktelenségével pedig valósággal bearanyozza Dolph Lundgren emlékét a tizenöt évvel ezelőtti, méltatlanul elfeledett első filmváltozatból.
kovacsm
2004.07.22
|
The Punisher
amerikai-német akciófilm, 127 perc, 2004
Kiirtják a családját és ő visszatér a halálból, hogy bosszút álljon. Akcióvendetta a városi gengszterfilm örökzöld műfajának szabályai szerint előadva.
Színész:

Thomas Jane
(Frank Castle)

Roy Scheider
(id. Frank Castle)

John Travolta
(Howard Saint)

Rebecca Romijn
(Joan)

Laura Harring
(Livia Saint)

Samantha Mathis
(Maria Castle)

Will Patton
(Quentin Glass)

Eduardo Yánez
(Mike Toro)

Eddie Jemison
(Mickey Duka)

Forgalmazza: InterCom

Műsoron a TV-ben

Sony Movie Channel
 2019.05.22., szerda, 23:45

LinkekFilm premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
18:10
Madame Nobel - A béke szerelmese
német-osztrák életrajzi filmdráma, 2014
18:15
Sötét elmék
amerikai sci-fi thriller, 2018
18:25
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Tigris és sárkány
amerikai-hongkongi-kínai-tajvani akciófilm, 2000
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.