Halhatatlanok

olvasói
8/10 (4)
Egy új képregény-adaptáció bukkant fel a hazai mozikban, mégpedig Enki Bilal (Luxusbunker, 1989; Thyko Moon, 1996) munkája, akit sokan inkább ismernek képzőművészként, mint rendezőként. Most sem távolodott el azonban a kaptafától, hiszen - mint eddig is - filmjét nemcsak rendezte, de a képek magával ragadó látványvilága is az ő keze munkáját dicséri.


Ami pedig nem kevés, hiszen a filmben, a szám szerint hét (többé-kevésbé) hús-vér szereplőn, és az egy két belső helyszínen kívül minden további figura, helyszín, járgány és jövőcsoda rajzolt, illetve programozott. A női főszereplő, Linda Hardy (aki nem mellesleg az 1992-es francia szépségkirálynő) sokak szemét gyönyörködteti majd, és már kezdhetünk jósolni, hogy Hollywood melyik rendezőjének lesz majd jövőben kiszemeltje. A film további erőssége az eredeti és virtuális helyszínek keverése mellett, hogy a több szálon elindított történetet nem lehet előre kiszámítani, sőt valódi meglepetéseket is tartogat a tucat sci-fik világához képest.

2095-ben járunk a jövőbeli New York-ban (hol is lehetnénk máshol?). A város fölött egy piramis jelenik meg, benne Hórusz istennel, akit lázadás miatt elítéltek, s a büntetés végrehajtása előtt - kívánsága szerint - a kék bolygón tölthet egy hetet. Persze Hórusz nem egy hétköznapi víkendező: megfelelő - 100%-ig organikus, gépi szervtől mentes - gazdatestet keres magának, úgyhogy sorozatosan nyiffant ki néhány félbio humanoidot, ami persze a rendőrség figyelmét is felkelti. Itt kerül a képbe a teljesen „eredeti alapanyagú”, ámbár hibernációra ítélt forradalmár, Nikopol (Thomas Kretschmann - Felhők közül a nap, Az ellenség karmaiban), aki a kétes műszervekkel kereskedő Eugenics nagyvállalat pénzelte kormány ellen szervezett mozgalmat, és aki egy véletlen folytán szabadul ki fagybörtönéből. Nem nehéz kitalálni: Hórusz Nikopol testébe költözik és megkezdődik az igazi történet...
narayaman
2004.12.15
|
Immortel (ad vitam)
angol-francia-olasz sci-fi, 102 perc, 2004
Hórusz isten 100%-ig organikus, humanoid gazdatestet keres magának egy rajzolt és számítógép-animált világban. Most kiderül, hogy az istenek a fejükre esnek-e 2095-ben New Yorkban.
Rendező:

Enki Bilal

Színész:

Linda Hardy
(Jill Bioskop)

Thomas Kretschmann
(Alcide Nikopol)

Charlotte Rampling
(Elma Turner)

Frederic Pierrot
(John)

Thomas M. Pollard
(Horus)

Forgalmazza: Intersonic
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Egy csodálatos elme
amerikai dráma, 2001
21:00
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
23:25
Fargo
angol thriller, 1996
01:30
Viharsziget
amerikai akciófilm, 2010
03:45
A sas
amerikai akciófilm, 2011
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.