80 nap alatt a Föld körül (2004)

olvasói
10/10 (1)
Minthogy Jackie Chan Hongkongban nem kevés kosztümös kalandfilmet forgatott, így logikus volt a váltás, hogy amikor a napjainkban játszódó, hollywoodi produkciói után új csapásra tért, az Új csapásban a XIX. századi vadnyugatra tette át igazságosztó tevékenyégét. A Londoni csapás címet viselő folytatásban aztán átruccant a Viktória-kori brit világbirodalom fővárosába, ahol e legújabb filmjében most szépen felvesszük a fonalat.
Jules Verne örökzöld regénye egy francia szemével, enyhén parodisztikus fényben ábrázolta a derék angol atyafiakat, most mindez egy kínai akciósztár igényei szerint ölt új formát a filmvásznon. Vagyis a körülményes és furcsa hagyományok bűvöletében élő angolok körül most izzani kezd a levegő, ablakok törnek, pofonok csattannak és gőzgépek durrannak szét. Míg a világrekordot kísértő fogadásra itt is egy különc angol, Phileas Fogg vállalkozik - Steve Coogan alakításában, akit legutóbb a Kávé és cigaretta egyik legjobb epizódjában láthattunk -, addig hűséges segítőtársa szerepét egy titkos küldetésben járó kínai atyafi tölti be: afféle igazi klasszikus szerep Jackie számára. 
 
Az útvonal aztán változatlan: Párizs, Isztambul, majd Indián, Kínán és a Csendes-óceánon keresztül San Franciscóba, tovább a vadnyugati pusztákon át New Yorkba és vissza Londonba. A nőt ezúttal nem Indiában, hanem már Párizsban fölszedik, miközben árnyékként követi őket a Scotland Yard egy igyekvő nyomozója (Ewen Bremner), aki mellett még a gyilkos Fekete Skorpió klán harcművészetekben jártas tagjai is folyton az életükre törnek. Minden fontosabb állomásra jut egy-egy akrobatikus csetepaté - Jackie és kínai kaszkadőrcsoportjának brillírozásaival, a csillogásról pedig olyan sztárok hosszabb-rövidebb feltűnései gondoskodnak, mint Arnold Schwarzenegger, Owen Wilson, Kathy Bates vagy John Cleese. Mindez a felnőtt közönség számára is kellemes szórakozást jelenthet, a Walt Disney-stúdió élőszereplős produkciója mégis kifejezetten gyerekközönségnek készült.
nelson
2004.12.16
|
Around the World in Eighty Days
amerikai kalandfilm, 120 perc, 2004
Száguldás a viktoriánus Londonból Kínán és a vadnyugaton át vissza Londonba, ezúttal Jackie Chan és társai pofozkodásainak közepette, sztárparádéval, kifejezetten gyerekközönségnek.
Rendező:

Frank Coraci

Színész:

Jackie Chan
(Passepartout)

Steve Coogan
(Phileas Fogg)

Jim Broadbent
(Lord Kelvin)

Cécile de France
(Monique La Roche)

Ian McNeice
(Kitchener ezredes)

David Ryall
(Lord Salisbury)

Karen Mok
(Fang tábornok)

Ewen Bremner
(Fix felügyelő)

Arnold Schwarzenegger
(Hapi herceg)

Forgalmazza: SPI

Műsoron a TV-ben

Mozi+
 2019.11.16., szombat, 11:10
 2019.11.20., szerda, 08:45

Linkek

(7 kép)


Film premierek

Múlt karácsony

amerikai-angol romantikus vígjáték, 102 perc, 2019

Terra Willy

francia animációs film, 89 perc, 2019

Midway

amerikai-kínai háborús film, 138 perc, 2019

Kontroll nélkül

német filmdráma, 118 perc, 2019

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

amerikai-angol zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019

Álom doktor

amerikai horror, 150 perc, 2019

Szerelemre kattintva

belga-francia romantikus filmdráma, 101 perc, 2019
Játék
A bulihimnuszokat társadalmilag érzékeny, egyben kellően ironikus szövegekkel megspékelő svéd trió új albumát mutatja be.
Filmek a TV-ben
18:05
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Az emlékmás
amerikai-kanadai sci-fi, 2012
18:50
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:50
Segítség, felnőttem!
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
Mai programajánlónk a legkisebbeknek szól: Búgócsiga koncert a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében délután. #bugocsigakoncert #mavkoncert #babakoncert #babaprpgram #koncertajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.