Zuhanás a csöndbe

olvasói
(0)
A legfordulatosabb, legdöbbenetesebb sztorikat az élet produkálja, szól a méretes közhely. Ha valaki esetleg most még kételkedne ennek a megállapításnak az igazságtartalmában, a Zuhanás a csöndbe című film megtekintése után bizonyosan nem fog.
Két brit hegymászó 1985-ben olyan vállalkozásra szánja el magát, amelyet végigvinni még senkinek sem sikerült: egy különösen nehéz útvonalon kísérlik megmászni az Andok egyik híres-hírhedt csúcsát, a több mint 7000 méter magas Siula Grandét. Mindössze három nap leforgása alatt meglepően könnyedén jutnak fel a csúcsra, ám a visszaúton minden képzeletet felülmúló megpróbáltatások várnak rájuk. A lidérces túlélőversennyé alakuló túra során az egyikük, Joe előbb eltöri a lábát, majd beesik egy mély hasadékba, ahonnan még teljesen ép fizikai állapotban sem lenne könnyű kijutni. Társa, Simon néhány nap várakozás után le is mond Joe-ról, és visszaindul a hegycsúcs tövében lévő táborba. Joe emberfeletti küzdelembe kezd önmagával és az elemekkel, s végül siker koronázza erőfeszítéseit. 
 
A Zuhanás a csendbe fantasztikus vállalkozás egy még fantasztikusabb expedíció bemutatására. Kevin Macdonald rendező a legapróbb részletekig igyekezett rekonstruálni a két hegymászó útját az eredeti helyszíneken, és a végeredmény olyan film lett, amely a fordulataival, izgalmasságával a legerőteljesebb hollywoodi akció- és katasztrófafilmeket is felülmúlja. A történetet a kaland eredeti szereplőivel készített interjúrészletek színesítik, melyekből két elszánt, kőkemény ember portréja rajzolódik ki. Az Andok varázslatos szépségű, ugyanakkor félelmetes díszletei szolgálnak az események hátteréül, a mű természetfilmként, dokumentum-játékfilmként és akciómoziként egyaránt lenyűgöző. Elképesztő kombináció.
Homolka
2004.12.28
|
Touching the Void
angol filmdráma, 106 perc, 2003
Döbbenetes és megrázó történet két hegymászóról, a természet és önmaguk legyőzéséért folytatott emberfeletti küzdelemről, mely majdnem egyikük életébe került. Egy megtörtént hegymászóbaleset dokumentarista igényű feldolgozása.
Rendező:

Kevin MacDonald

Színész:

Nicholas Aaron
(Simon Yates)

Richard Hawking
(Richard Hawking)

Brendan Mackey
(Joe Simpson)

Ollie Ryall
(Richard Hawking)

Forgalmazza: Intersonic


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.