Kaptár 2. - Apokalipszis

olvasói
10/10 (4)
A zombigyilkolós számítógépes játékszéria első filmváltozata, a két és fél évvel ezelőtt bemutatott Kaptár azzal ért véget, hogy Alice (Milla Jovovich) felébred egy orvosi laboratóriumban, leszaggatja magáról a drótokat és egy szál fehér köpenyben kisétál az utcára, ahol a pusztulás képei fogadják.


A folytatás itt kezdődik, pontosabban egy kicsivel előbb, amikor a Védernyő Vállalat úgy dönt, hogy újranyitják a Kaptárat, a lezárt, titkos földalatti laboratóriumot, ahol biológiai fegyverek kifejlesztésén dolgoztak, mígnem egy vírus kiszabadult és vérszomjas zombivá változtatta a személyzetet. Megnyitni a pokol kapuit nem jó ötlet, a fertőzés kiszabadul, így a földalatti vérengzés után most jön a második pálya: kergetőzés a zombikkal, ezúttal kinn a városban.

Racoon Cityben órák alatt elterjed a vírus, a város egyetlen kijáratát a Védernyő Vállalat fegyveresei lezárják, a bennragadt civileknek ezzel annyi, a kommandósoknak legalább lehet még pár lövésük. Alice új társasága: egy Lara Croft-rucis, kemény csajszi; egy nőies tulajdonságokat jobban megtestesítő, divatos ázsiai-európai keverék tévériporternő és a kötelező fekete tag. Aprítják is a zombikat serényen, amíg a Vállalat be nem indítja az Enigma programot. Új szörny, új fegyverek, új taktika. És természetesen most is fény derül néhány bűzös titokra.

A szupermodellből lett színésznő, akinek nem állnak rosszul a harcos szerepek, nem tesz többet, mint szigorúan néz, lő és verekszik, de hasonlóan szuggesztív partnerek híján egyszemélyben beragyogja a filmet. Való életbeli társa, az első részt rendező Paul W. S. Anderson (Alien vs. Predator, Mortal Kombat) most csak íróként és producerként vett részt a film készítésében. A szálakat ügyesen, bár az eredetiség árnyékától is mentesen szövögette tovább. Míg továbbra is a dermesztő horrorhangulat megteremtése, valamint a pergő és látványos akciójelenetek halmozása jelentik a vezérvonalat, az embertömegekkel kísérletező Vállalat trükközéseivel az összeesküvéses krimik logikája is hangsúlyossá vált.
nelson
2005.01.11
|
Resident Evil 2: Apocalypse
angol-francia-német akcióhorror, 94 perc, 2004
Ott folytatjuk, ahol az előző rész abbahagyta: egy elszabadult zombivírus a föld alatti laborból bejut Raccoon City szívébe. Csak egy maroknyi elszánt ember és a genetikailag módosított Milla Jovovich akadályozhatja meg a nukleáris katasztrófát...
Rendező:

Alexander Witt

Színész:

Milla Jovovich
(Alice)

Sienna Guillory
(Jill Valentine)

Thomas Kretschmann
(Tom Cain)

Oded Fehr
(Carlos Olivera)

Sophie Vavasseur
(Angie Ashford)

Razaaq Adoti
(Peyton Wells)

Jared Harris
(Dr. Ashford)

Mike Epps
(L.J.)

Sandrine Holt
(Terri Morales)

Forgalmazza: SPI
(32 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.