Az utolsó gyémántrablás

olvasói
5/10 (2)
Max Burdett tolvajkirály (Pierce „007” Brosnan) és Stanley Lloyd szövetségi ügynök (Woody Harrelson - Született gyilkosok, Tökös tekés) betintázva horgásznak a Karib-tengeren. Amikor kifognak egy cápát, az önmagát értelmi fogyatékosnak tettető Lloyd felolvassa a haldokló hal jogait, majd eléneklik Steven Spielberg idevágó sikerfilmjének betétdalát.


Brett Ratner rendező (Csúcsformában, A vörös sárkány) szokatlan módját választotta a feszültségkeltésnek, hiszen ebben a sztárparádéval ékesített akció-thrillerben a legnagyobb feszkó a Max kedvesét alakító Lola (Salma Hayek - Desperado, Frida) bikinijén jelentkezik, hőseink nyugodtan pöfékelik szivarjukat és szopogatják a koktélokat. Laza, ártalmatlan tolvajfilmhez van tehát szerencsénk, melynek alaphelyzete a rendezői koncepcióval összhangban tulajdonképpen romantikus vígjátéki, hiszen Max és Lola korkedvezménnyel nyugdíjazza magát, azért utaznak tehát a Bahamákra, hogy életük hátralévő éveit legszemélyesebb ékszereik birizgálásával töltsék.

Lloyd azonban, aki hét keserves éve próbálja lefülelni a rablópárost, nem nézi jó szemmel az önkéntes visszavonulást, ő is a luxusszigetre utazik hát, hogy egy bogarat elültessen Max fülében: hamarosan a világ legnagyobb gyémántját szállító óceánjáró horgonyoz le hőseink szomszédságában. Az időközben konyhatündérré avanzsáló Lola természetesen nem örül a hírnek, csakhogy őszülő mellszőrzetű szerelme - a menthetetlen visszaeső Max - felépít egy tökéletes alibit biztosító, szigorúan egyszemélyes rablási tervet.

Nem nehéz kitalálni, hogy kisebb izgalmak után sikerül ellopni a gyémántot, a háttérben ökörködő Lloyd azonban még tartogat meglepetéseket. Aki szívesen lapozgatja a pletykalapok sztárleső üdülési rovatát, az most is kiválóan fog szórakozni, de a kókuszdiónál keményebb dologra ne számítson senki!
csmozi
2005.01.24
|
After the Sunset
amerikai akcióvígjáték, 97 perc, 2004
A gyémánttolvaj álompár szakít a szakmával és egy álomszigetre utazik, hogy végre kizárólag privát ékszereikben gyönyörködhessenek. A pálmafák között hamar feltűnik egy csábító gyémánt és egy tökkelütött szövetségi ügynök...
Rendező:

Brett Ratner

Színész:

Pierce Brosnan
(Max Burdett)

Salma Hayek
(Lola Cirillo)

Woody Harrelson
(Stan Lloyd)

Don Cheadle
(Henri Mooré)

Naomie Harris
(Sophie)

Troy Garity
(Luc)

Obba Babatundé
(Zacharias)

Russell Hornsby
(Jean-Paul)

Mykelti Williamson
(Stafford ügynök)

Forgalmazza: InterCom
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.